Select Page

FENIRANJE NA LOKNE

Feniranje na lokne

Feniranje na lokne-Stilizovanje kose toplim vazduhom i četkom za feniranje tako da dobijemo talase popularno se naziva – feniranje na lokne.

Ovakav način stilizovanja se razlikuje od prelamanja kose presom, kupom ili figarom.

Tehnika” feniranje na lokne” podrazumeva navijanje mokre kose na četku cilindričnog oblika i delovanje toplog vazduha fena.

Ponavljanje ovog pokreta stvara talase u kosi i od broja ponavljanja zavisi koliko će lokna biti čvrsta.

U zavisnosti od toga koji tip kose je u pitanju fenira se na različitom nivou vlažnosti. Ako je u pitanju ravna kosa treba fenirati na 70% suvoj kosi.

Ako je upitanju kovrdžava kosa treba fenirati na 40% suvoj kosi.

Za ovakav način dobijanja lokni mnogi klijenti se pre odlučuju nego na uvijanje presom, kupom ili figarom.

Feniranje na lokne.Razlog tome je što feniranje ne koristi previsoku temperaturu u direktom dodiru sa kosom. Takođe, na ovaj način kosa dobija i na volumenu.feniranje na lokne.

 

Ako i Vi želite naučiti kako se fenira na lokne pogledajte OVDE

 

Ako i vi želite da naučite

Kovrdžava kosa

feniranje na lokne

5 saveta za lepu kovrdžavu kosu

Ako imate kovrdžavu, talasastu ili takozvanu “prirodnu” kosu onda treba da znate da ovakva kosa zahteva posebnu pažnju. Kovrdžava kosa je sklona isušivanju i zahteva dodatnu negu. Važno je da vam vlasi budu hidrirane – onda će kosa biti manje frizzy a lokne lepše definisane.
1. Stavljajte regenerator posle svakog pranja 
Nemojte biti lenji, imajte na umu da je vaša kosa posebno osetljiva! Kovrdže će vam biti mnogo lepše kada je kosa negovana. Obratite pažnju i na gornji deo glave – ovaj deo kod kovrdžave kose često ima tendenciju da bude frizzy jer je najviše izložen vremenskim (ne)prilikama – uticaju sunca, vetra, prašine, kao i različitim mehaničkim oštećenjima.
 
2. Obavezno radite dubinski tretman 
Odaberite neko od ulja za kosu ili masku koja dubinski hrani kosu i provedite par sati sa tim na glavi (ili celu noć). Neka vam to postane ritual, poželjno je da radite ovo jednom nedeljno ili jednom u dve nedelje.
3. Spavajte na satenskoj jastučnici
Nivo hidratacije koji ste postigli odgovarajućom negom treba i da čuvate – spavanjem na običnoj pamučnoj jastučnici kosu svake noći osam sati izlažete nepotrebnom isušivanju. Ovo je posebno važno u slučaju kovrdžave kose. Kada spavate na satenu kosa klizi niz njega, ne petlja se i ne mrsi, a kosa se ne isušuje.
4. Ne preterujte sa pranjem kose
Kovrdžava kosa je po prirodi stvari suva – ulja se teže distribuiraju niz dlaku zato što je uvijena a ne ravna. Da stvar bude još gora, većina šampona uklanja upravo ova dragocena ulja. Šamponi koji puno pene učiniće kosu čistom ali takođe i suvljom, zato ne preterujte sa šamponiranjem. Ako nemate naročito važan dan, i planirate da ostanete kod kuće, možete i da preskočite pranje. Još jedna tajna mnogih kovrdžavih devojaka je pranje kose regeneratorom (više o tome klikom ovde).
5. Pažljivo se češljajte
Nikada nemojte na brzinu četkati kosu. Ako imate potrebu da je razmrsite onda to radite češljem, najbolje dok još na glavi imate regenerator. Korišćenjem regeneratora i maski ćete smanjiti mršenje i petljanje kose i ovakvih “problematičnih” situacija će biti manje.