Select Page

Kako našminkati usne olovkom

Kako našminkati usne olovkom

Potrebno je malo veštine i prakse da se tanke usne pretvore u zanosne, pune, rumene usne koje privlače poglede a za to je potrebno da poznajete šminkanje usana olovkom. Pravilnim šminkanjem se mogu korigovati nepravilnosti, sakriti nedostaci, a istaći lepota usana ali i održati postojanost karmina.
Kako ćete se našminkati često diktiraju trendovi, koji ne smeju biti slepo praćeni, jer jednostavno ne stoji svakome predložena boja ili način šminkanja. Zabavno je isprobavati najrazličitije sjajeve i ruževe, ali ipak se treba držati nekih pravila.Usne treba da su pre svega zdrave i negovane. Tada ih je lako „doterati“ sa minimalnim količinama šminke.
Nikako ne treba nanositi boju na ispucale, dehidrirane usne, jer će se tako neravnine jače primećivati, što nikako nije cilj.Postoji mnogo vrsta, mnogo proizvođača koji nas namame svojim reklamama. Često postoji dilema za koji se tačno odlučiti. Postoje mat ili sjajni, sa sedefastim sjajem, šljokicama, metalnim sjajem… ili kombinacija navedenih vrsta. Odluka je laka kada se proveri na usnama. Sedefasti i sjajni ruževi su zanimljivi, intrigantni, za one koji vole da se igraju. Samo za negovane i zdrave usne. Ispucale i suve usne će izgledati još gore, ako se potencira sjaj. Mat ruževi su često vrlo suvi, pa ih treba naneti na usne namazane balzamom za negu usana. Nemaju sjaj, ali se preko njih može naneti malo sjaja, najbolje samo na srednju trećinu usana.

Kako našminkati usne olovkom i kako da šminka bude dugotrajnija?

Ruž sa hidratantnim svojstvima namenjen je suvim i osetljivim usnama. Sadrži sastojke kao što su vitamin E, glicerin, koji pre svega neguju i štite usne, a pri tom ih ulepšavaju. Mana im je što se lako skidaju, pa se moraju poravljati ili često ponovo nanositi. Trajni ruževi besprekorno stoje satima po nanošenju. Možete opušteno i jesti i piti, jer će ruž ostati na mestu. Međutim, ova vrsta ruža je jako suva, pa nije dobar izbor za osobe sa osetljivom kožom. Usne će biti dehidrirane i naborane. Čak se može dogoditi i da ispucaju i krvare u nekim ekstremnim slučajevima. Neophodna je dobra hidratacija usana, pa tek onda korišćenje dugotrajnog ruža. Sjajevi za usne su alternativa ruževima i postoje u bezbroj nijansi, od bezbojnih preko mat ili sjajnih svih mogućih boja. Izgledaju prelepo, presijavaju se na svetlu i deluju prirodno. Mana im je što se lako skidaju, pa je neophodno stalno ih popravljati. Uglavnom su jako lepljivi, pa treba paziti da ne „pojedete“ sopstvenu kosu. Najbolji efekat punijih usana se postiže kada se koriste dve različite nijanse ruža, pri čemu se svetlijim namažu sredine gornje i donje usne, a željena ,tamnija nijansa se nanosi više prema uglovima usana.
Kada se ruž osuši, staviti preko njega neki sjaj za usne, bezbojan ili slične nijanse kao ruž. Sjaj nanešen na centralni deo usana daće utisak punoće. Posebno ako sadrži šljokice. Preterivanje sa sjajom odnosno mazanje celih usana daće izgled „masnih usana“.Umesto sjaja možete se poslužiti senkom za oči. Naneti prstima na sredinu usana sedefastu senku, koja je za nijansu svetlija od ruža. Može se stavljati bela, srebrna, zlatna, bilo koja boja samo da je sa šljokicama. Takodje možete napraviti efekat OMBRE na vašim usnama.

Naučite i vi da šminkate usne ali i druge tehnike šminkanja lica klikom OVDE

 

 

Pogledajte kako izgleda SMOKEY EYELINER