Select Page

Kako našminkati spuštene kapke

Kako našminkati spuštene kapke

Spušteni kapci mogu uzrokovati da vaš pogled izgleda umorno pa će šminka za oči sa spuštenim kapcima to rešiti. Šminka može sve to korigovati uz nekoliko jednostavnih koraka i saveta. Spušteni kapci mogu predstavljati problem ali ni to ne mora više biti problem. Prvo pravilo od kojeg treba krenuti je da svoju manu pretvorite u prednost. Spuštene kapke koji vam zatvaraju pogled, naučite da šminkate tako da vam otvaraju pogled. U tome ćete uspeti tako što ćete svaki put kada počnete da se šminkate prvo našminkati upravo kapke.

Kako našminkati spuštene kapke i kojim redosledom ?

Počnite sa braon nijansom.Preciznije, senku nanosite od unutrašnje strane kapka prema spoljšnjoj. Kada dodjete do sredine pravac nanošenja senke usmerite prema spoljašnjem kraju obrva odnosno na gore, tako da precizno predjete površinu kapka.
Korigovanje oka se vrši senkom i na taj način ćete dobiti efekat otvorenog oka. Ajlajner uz gornju i donju ivicu oka je samo dodatak. A da biste naglasili oko ajlajner nanesite na celu površinu donje ivice oka in a polovinu gornje ivice oka.
Žene koje nemaju spuštene kapke mogu da razmatraju da li im baza treba ili ne, dok je za spuštene kapke potrebna.Vrlo je logično, ako je kapak gomila nabrane kože nema te senke koja će opstati na njemu i koja se neće skupiti u pregibu. Odabir baze zavisi od kože koju imate, suvoj koži kapaka u principu se preporučuju tečne baze, a masnoj kremaste. Odabir baze zavisi i od efekta koji želite da postignete. Da li je to matiranje ili sjaj ili možda pojačavanje intenziteta senke ili ujednačavanje nijanse kapka.
Trepavice su zaista jako važne najbolje se to vidi kada je šminka očiju skoro završena pa onda ostaje da se nanese maskara. Ukoliko su trepavice kratke i prave dodatno zatvaraju i skrivaju oko. Uvijač za trepavica u ovom slučaju ima važnu ulogu jer podiže trepavice i čini vase oko većim i lepšim. Spušteni kapci ne moraju više biti problem kada šminkom možete napraviti korekcije kakve želite.

Naučite sve tehnike šminkanja i postanite prepoznatljivi po kvalitetu kursom OVDE  
Veliki stručnjak u oblasti šminke možete postati klikom OVDE