Select Page

Kako našminkati sitne smedje oči

Kako našminkati sitne smedje oči

Karakteristika je da imate krupne ili sitne oči jer nisu oblik već se smatra karakteristikom jer može da krasi vaše oči. Važno je koristiti svetle boje jer one vizuelno šire oči. Ako imate sitne oči ne nanosite ajlajner na donji kapak jer će to oči učiniti manjim. Za unutrašnji deo koristite belu ili bež olovku koja je osnovna podloga za svaku dalju varijantu šminkanja. Za gornji kapak možete koristiti olovku ili ajlajner tako što ćete je nanositi na uglove očiju kako biste produžili niju kraja kapka.

Što se senki tiče, najbolje su one neutralnih boja, i to najviše kombinacija dve boje uz samo malo crne da istaknete linije, jer se na ovaj način naglašava oblik očiju. Trepavice, takođe, otvaraju oči i zato ih je važno pravilno našminkati.

 

Kako našminkati sitne smedje oči i kako ih naglasiti?

Neutralne senke vaši su najbolji prijatelji, ali njihova upotreba neka bude što jednostavnija. Koristite samo dva tona istovremeno i samo malo crne boje kako biste istaknuli linije. Na ovaj način učini ćete ih većima i naglasiti njihov oblik. Prvo ih uvijte, zatim nanesite maskaru, fokusirajući se na sredinu i spoljne uglove. Ako imate gušće obrve, stanjite ih jer i one zatvaraju oči. Najbolje bi bilo kada biste ih počupali malo dalje od uobičajenog, na udaljenost širine jednog oka među obrvama.

Stavite crnu maskaru na gornje trepavice, a smeđu na donje. Nije komplikovan ali je izvrstan trik za instant veće oči i prirodniji izgled istih.Stavite tanku crtu crnog tuša na gornji kapak i izvucite lagano izvan uglova oka kao da želite imati mačkaste oči.

Stavite belu olovku uz uglove donjih trepavica i u krajeve oka da otvori pogled. Najmoćnija stvarčica za male oči je bela olovka. Od druge polovine do kraja oka izvucite crtu smeđom olovkom mora biti dobra smeđa koja se lako nanosi. Da ne iritirate oči.

Vaše oči mogu biti perfektno našminkane samo ako ovladate mnogim tehnikama OVDE 

 

 

Pogledajte kako izgleda šminka sa Scenske šminke

specijalni tretmani