Select Page

Kako najlakše ukloniti podočnjake

Kako najlakše ukloniti podočnjake

Tamni podočnjaci ispod očiju nisu ozbiljan problem sa kožom, ali čine da ljudi izgledaju premoreno, iscrpljeno, starije, pa čak i bolesno Neki od glavnih uzroka zbog koji se javljaju tamni kolutovi oko očiju jesu: nasledni faktor, suva koža, nezdrava ishrana, često plakanje, mnogo sati provedenih za monitorom, starenje, mentalni ili fizički stres, nedostatak sna, pušenje.
Takođe crni podočnjaci su znak anemije, oštećenih krvih sudova, hiperpigmentacije, alergije ili dehidratacije. Koža oko oka je veoma nežna i tanka, tako da ovi krugovi još lakše i više dolaze do izražaja. Pošto koža u ovom području nema lojne žlezde potrebna joj je posebna nega. I muškarci i žene raznih starosnih grupa mogu ih imati, a mi ćemo vam u daljem tekstu dati par odličnih predloga kako ukloniti tamne podočnjake, stoga obavezno ostanite sa nama..

Danas postoje brojne savremene, medicinske metode za uklanjanje podočnjaka laserom i dr. Iako se one već dugi niz godina praktikuju, mi se ovom prilikom nećemo sa njima baviti, sa druge strane nudimo vam 9 prirodnih recepata, nakon kojih se tamni podočnjaci ispod očiju povlače.

Kako ukloniti tamne podočnjake i šta treba koristiti?

Krastavac je poznat po svom svojstvu da može izbeliti kožu, tako da može pomoći da se uklone tamni podočnjaci, plus on ima osvežavajuće svojstvo i umirujući efekat.
Drugi način kako smanjiti podočnjake, je da sok od krastavca pomešate sa limunovim sokom u jednakoj količini. Tupferom nanesite sok na obolelo mesto. Ostavite ga petnaest minuta, a zatim isperite vodom. Ovaj lek nanosite jednom dnevno tokom nedelju dana.
Bademovo ulje je odlično rešenje za osetljivu kožu. Redovna upotreva bademovog ulja će pomoći da crni krugovi oko očiju izblede. Pored bademovog ulja, možete koristiti i ulje sa vitaminom E na ovom predelu.
Pre odlaska na spavanje, nanesite bademovo ulje preko podočnjaka i nežno ga umasirajte u kožu. Ostavite ga preko noći. Sledećeg jutra operite hladnom vodom. Koristite svakog dana, sve dok tamni podočnjaci ne nestanu.
U sirovom krompiru postoje prirodni sastojci koji mogu pomoći da izbelite podočnjake i otklonite vrećice ispod očiju.
Izrendajte jedan ili dva krompira kako biste izdvojili sok. Natopite tupfere sokom koji se ocedio iz krompira i stavite ga na zatvorene oči. Uverite se da sok prekriva tamne krugove, kao i kapke. Dozvolite da odstoji 10-15 minuta, i isperite kapke hladnom vodom. Ponovite jednom do dva puta tokom dana, u nekoliko narednih nedelja.
Umesto soka krompira možete koristiti i deblje kolutove krompira za uklanjanje tamnih podočnjaka.
Paradajz ima svojstva izbeljivanja, koja vašoj koži mogu vratiti vedrinu u velikoj meri.
Koristite ovaj lek jednom do dva puta dnevno tokom nekoliko nedelja. Možete koristiti i samo paradajzov sok bez dodatka limuna.
Takođe se tamni podočnjaci smanjuju ako pijete sok od paradajza. Možete piti sam sok, ili uz dodatak nane, limunovog soka i soli. Za maksimalne rezultate popijte sok čim ga napravite. Pijte jednom do dva puta dnevno, tokom jedne nedelje.
Vitamin C iz limunovog soka može pomoći da izblede tamni podočnjaci oko očiju, zahvaljujući njegovoj sposobnosti izbeljivanja.Ovo je neverovatan preparat za negu kože. Ona podmlađuje kožu, ima umirujuće dejstvo na umorne oči i služi kao dobar toner kože. Tokom par nedelja koristite ovaj lek dva puta dnevno i tamni podočnjaci ispod očiju će nestati.

Kofein i antioksidansi prisutni u čaju mogu biti odlično rešenje za problem kako ukloniti tamne podočnjake, kao i vrećice ispod očiju. Oni deluju na smanjenje nadutosti tako što smanjuju krvne sudove i smanjuju zadržavanje tečnosti. Tanin pomaže kod smanjenja otoka i kod uklanjanja tamnih kolutova.

Ukoliko želite da naučite sve o nezi kože i ostalim kozmetičkim procedurama kurs za KOZMETIČARA je pravi izbor za vas a više o tome klikom OVDE            

Saznajte kako možete imati nežnu kožu