+381607237853 akademija.purity@gmail.com

KAKO KAFA UTIČE NA IZGLED I ZDRAVLJE NAŠE KOŽE?

Kako kafa utiče na izgled i zdravlje naše kože?

Dobro je poznato da ispijanje kafe može imati i pozitivne i negativne uticaje na naše telo i naš organizam, pa vam zato danas skrećemo pažnju na sve posledice koje ispijanje kafe može prouzrokovati, a odnosi se na izgled i zdravlje naše kože.

Nedavna istraživanja su pokazala da konzumiranje kafe može uticati na sprečavanje pojave melanoma na koži. Iako kafu često pijemo kada smo pod stresom, ona nije najbolje rešenje za našu kožu u tim situacijama, jer upravo od kafe koža može izgledati umornije. Kafa može povećati nivo stresa i pritom prouzrokovati lučenje veće količine insulina u našem telu. To je ujedno i loša vest za sve one koji se već bore sa aknama.

Kafa sadrži kofein koji je diuretik,pa samim tim utiče na dehidrataciju kože.Takođe kafa ne može uticati na dehidriranost kože ukoliko unosite dovoljnu količinu vode u organizam. Kafa sa mlekom može iskomplikovati  problem sa aknama, jer mleko sadrži obilje sastojaka koji mogu povećati nivo hormona u našem organizmu, a time pospešiti upalne procese na koži, što vodi do veće pojave akni.

Ukoliko imate problem sa aknama, nastojite da pijete samo crnu kafu. Tokom dijete kafa je odličan izbor, jer je izuzetno bogata antioksidansima. To ne znači da kafa ima više antioksidanata od voća i povrća, ali ipak može doprineti zdravom izgledu naše kože, jer se bori sa slobodnim radikalima koji uzrokuju starenje kože.

U današnje vreme postoje razni preparati za negu kože koji sadrže kofein. Serumi protiv bora i podočnjaka na bazi kofeina daju izvanredne rezultate. Takođe, anticelulit kreme na bazi kofeina tope celulit i masne naslage. Piling za telo sa kafom, ukoliko se redovno koristi, tonira i zateže kožu u kratkom periodu. Nadamo se da smo rasvetlili neke stvari ukoliko ste imali nedoumice oko toga da li je kafa štetna ili ne. Ali naravno treba imati u vidu da se pozitivna svojstva kofeina mogu ispoljiti jedino ako se konzumira u umerenim količinama.

KURS ZA NUTRICIONISTU - sticanje naprednih teorijskih i praktičnih znanja i veština iz oblasti ishrane

kurs za nutricionistu

VIDI OVDE

KOJI SU VITAMINI POTREBNI ZA ZDRAVO I LEPO LICE?

za zdravo i lepo lice

VIDI OVDE