Select Page

KAKO IZABRATI ČETKICE ZA ŠMINKANJE - pravilan odabir četkica za celo lice

 Kako izabrati četkice za šminkanje

Često šminka na našem licu ne izgleda onako kako želimo a to se dešava jer ne znamo kako izabrati četkice za šminkanje. Pri odabiru npr prave četkica za tečni puder, veoma je bitno odabrati onu koja je dovoljno gusta i koja savršeno prijanja na lice i da je dovoljno čvrsta kako se dlačice ne bi lomile i uvijale prilikm nanošenja pudera.Veliku grešku pravimo i pri kupovini četkica, kada umesto cene, treba odabrati kvalitet i ne štedeti prilikom kupovine istih. Svaka četkica je dugotrajna investicija, pogotovo Make Up Artistima će se isplatiti.

Četkice za puder, bronzer i rumenilo, kada su proizvodi u kameni ili u prahu u pitanju, je najbolje da budu različitih veličina i od prirodne dlake. Četkica za puder treba da bude najveća, jer ćemo sa njom uspeti za vrlo kratko vreme da prekrijemo velike površine lica, dok rumenilo treba nanositi istom takvom samo manjom četkicom, a četkica za bronzer treba da bude pljosnatija i zakošena.

Svaka žena, najveći problem kod odabira četkica za šminkanje ima zapravo sa onima koje su namenjene šminkanju očiju. Da bismo pravilno istakli oči, neophodno je imati bar dve ravne četkice, jednu širu, za veće površine i jednu kraću za manje. Za idealno senčenje očiju preporučljivo je koristiti četkice za tzv blendovanje, uz pomoću kojih se postiže efekat zadimljenih očiju, smokey tehnika.Svim damaam je mnogo lakše nanositi karmin direktno na usne, ali sa odgovarajućim četkicama ćete uraditi mnogo preciznije. Četkice za šminkanje usana su male i pljosnate.

Višak sadržaja na četkicama za šminkanje prouzrokuje razvoj bakterija, koje moggu da izazovu infekciju kože na licu, očiju ili pojavu herpesa. To je razlog da se pribor za šminkanje redovno, posle svakog korišćenja, pre vraćanja u futrolu, operu sapunicom ili šamponom za kosu, ako je u pitanju prirodna dlaka. Postoji velika prednost kod proizvoda od prirodne dlake, a to je dugotrajnost. Dlačice su bolje pričvršćene za dršku i neće niko doživeti tu neprijatnost da neke od tih dlačica ostanu na licu.

Kada pronađete onu pravu , budite uvereni da će ubrzo postati vaša ruka u make up ritualima.

 

POGLEDAJTE VIŠE O RAZLICI IZMEĐU DNEVNE I VEČERNJE ŠMINKE

POGLEDAJTE KAKO POVEĆATI OČI ŠMINKOM

POGLEDAJTE VIŠE O MODNOM EDITORIJALU U TELEGRAFU