+381607237853 akademija.purity@gmail.com

KAKO DA OPORAVITE NOKTE POSLE GEL TEHNIKE?

Kako da oporavite nokte posle gel tehnike

Gel tehnika možda jeste praktičnija od klasičnog lakiranja noktiju jer daleko duže traje, nedeljama ne morate da razmišljate o noktima i uvek su lepi, osim kada drastično izrastu posle nekoliko nedelja pa se vidi očigledna linija između tretiranog i netretiranog dela nokta. Međutim, povremeno je potrebno praviti pauze da oporavite nokte posle gel tehnike.

Na duže staze ovaj dugotrajni manikir jako oštećuje nokte, čini ih tanjim, slabijim i kada jednog dana prestanete sa redovnim nanošenjem gel tehnike ,noktima treba jako dug period da se oporave, prestanu da se krzaju, pucaju, listaju i vrate zdrav sjaj i izgled. Evo par saveta za brz oporavak oštećenih noktiju:

TURPIJANJE – redovno turpijanje je ključno.Ono će skinuti sitna oštećenja na površini i na ivicama noktiju koja vode pucanju i listanju. Koristite mekane, nežnije turpije i bar dva puta nedeljno negujte nokte na ovaj način. Uvek turpijajte potezima u jednom smeru, nikako levo -desno, gore – dole. Tako samo stvarate nove sitne pukotine i oštećenja. Pored mehaničke obrade noktiju turpijanje pospešuje i cirkulaciju u noktima i tako ubrzava njihov oporavak.

ODMORITE NOKTE – U periodu nakon gel tehnike dok oporavljate nokatnu ploču, nikako ne bi trebalo da lakirate nokte. Koristite isključivo prirodne lakove za jačanje i ishranu noktiju i redovno ih koristite sve dok se nokti ne oporave u potpunosti.Tada možete ponovo da koristite obične lakove.

KRATKI NOKTI – U periodu oporavka nakon gel tehnike, nokti su slabi i osetljivi pa i najmanji kontakt sa tvrdom površinom može  da stvori oštećenja. Držite nokte što kraćima, tako će biti otporniji i manje izloženi spoljašnjim negativnim faktorima. Što se tiče oblika, najbolje da budu obli kako se ne bi zakačili za garderobu ili nameštaj. Ako ih skraćujete grickalicom ili makazama, nakon toga ih obavezno isturpijajte.

NEGA ZANOKTICA je takođe jako bitna. Ne treba da ih sečete, a nipošto da ih kidate. Ukoliko imate zanoktice, samo ih potisnite spravicom koja se zove potiskivač zanoktica i redovno ih mažite kremama ili serumima, koji su obično uljani pa brzo regenerišu.

HIDRATACIJA je možda najbitnija u oporavku noktiju nakon gel tehnike. Mažite nokte i ruke hranljivim kremama, tako što ćete namazati deblji sloj kreme, staviti rukavice i tako prespavajte.

Nadamo se da smo vam sa ovim savetima bar malo pomogli u vezi oporavka noktiju.

IZABERI JEDAN OD ČETIRI SJAJNA SMERA NA AKADEMIJI PURITY I POŽURI NA PRIJEMNI U PONEDELJAK 1. JULA!

Studenti2016/2019

VIDI OVDE

LETNJI MANIKIR

Kako da oporavite nokte posle gel tehnike

VIDI OVDE