+381607237853 akademija.purity@gmail.com

IŽLOŽBA NISI KRIVA - FILMSKA ŠMINKA RAĐENA NA AKADEMIJI PURITY

Izložba “Nisi kriva” – filmska šminka rađena na Akademiji Purity

Izložba “Nisi kriva”, umetnika i fotografa Martina Stamenkovića, koja je posvećena svim žrtvama nasilja, bilo fizičkog ili psihičkog, otvorena  je 7. februara u 18 časova u Prajd info centru, u Ulici kralja Milana na broju 20.

Danas usled sve manje povezanosti među ljudima, raste i stopa nasilja svakog oblika. Statistika je veoma poražavajuća, a ona kaže da je svaka treća žena bila žrtva nekog vida seksualnog nasilja. Zbog toga ali i činjenice da je i sam pretrpeo vršnjačko nasilje, autor, čija je ovo četvrta samostalna ižložba, odlučio se baš za ovu temu. Kako je sam rekao: „Ovim putem želim da ohrabrimo žrtve da ne treba da traže razloge i uzroke napada u svom ponašanju ili oblačenju, već da osvestimo da krivicu snosi jedino nasilnik“.

Prepoznavši važnost ove teme, stručni kadar Akademije Purity pružio je profesionalnu podršku u vidu filmske šminke za jedan od modela čije se lice našlo na nekoliko fotografija u sklopu izložbe kao i na samom promo plakatu. Bilo je vrlo emotivno raditi šminku koja dočarava nešto potresno ali i vrlo realno. Bilo je podjednako teško i za modela i za umetnika ali fokus je bio na priči koja mora da bude ispričana, da bi se podigla svest ljudi o tome koliko je nasilje postalo učestalo i da o tome ne treba ćuteti. Krajnje je vreme da počnemo više da poštujemo jedni druge.

Fascinira te transformacija koju šminka može da uradi - UPIŠI KURS FILMSKE ŠMINKE i budi i sam kreator transformacija

filmska šminka

VIDI OVDE

Upiši studije za MAKE UP UMETNIKA i upusti se u avanturu koja te vodi kroz specijalne filmske efekte, kostime, šminku i još puno toga!

Body art

VIDI OVDE