+381607237853 akademija.purity@gmail.com

HIJALURONSKA KISELINA

Hijaluronska kiselina

Hijaluron, hijaluronska kiselina ili hijaluronski fileri se najčešće koriste za popunjavanje bora na licu i vratu, za lifting lica, podizanje i popunjavanje jagodica kao i za hidrataciju i  ispravljanje neravnina lica.

Hijaluronska kiselina je pre svega prirodna supstanca koja se nalazi u vezvnom tkivu kože i pomaže joj da bude elastična i čvrsta. Ona ima slične efekte kao i kolagen ali traje znatno duže. Pošto je prirodna supstanca, negativne reakcije kože na hijaluronsku kiselinu su jako retke.

Hijuronski preparati su jako mladi na tržštu, dozvolu su dobili 2003. godine posle velikog broja kliničkog ispitivanja na brojnim pacijentima, a danas se uspešno koriste više od jedne decenije.

Nova Vycross tehnologija hijalurona traje najmanje 18 meseci. Neželjeni efekti su jako retki i za razliku od kolagena, traje mnogo duže. Upravo zbog toga se mnogi klijenti okreću tretmanima sa hijalurunom.

Terapija je jako sigurna procedura zato što je hijaluron već prirodan sastojak kože. Nije napravljen od životinjskog ili humanog materijala pa nema opasnosti od infekcija, a prolazne alergije su veoma retke.

Tretmani su jako jednostavni. Specijalnom iglom i injekcijom, hijaluronska kiselina se ubacije pod kožu da bi se izravnale bore na licu, najčešće bore oko usana, koje se zovu nazolabijalne bore. Takođe vrši se korekcija opuštenih uglova usana ili za popunjavanje ožiljaka. Operacija, tačnije sam tretman ubrizgavanja nije prijatan, zbog toga se primenjuje lokalna anastezija koja prilikom zahvata eleminiše bol pa se procedura lako podnosi. Tretman traje izmedju 20 minuta i 60 minuta i pacijent se odmah nakon toga može vratiti uobičajnim procedurama. Baš zbog toga ovaj tretman je jako popularan.

Od neželjenih efekata se dešava to da u prvih dvadeset i četiri časa nakon intervencije, dolazi do blagog otoka na mestu injekcije. Moguća je i pojava modrice koja prolazi nakon nekoliko dana. Veoma retko, na mestu same injekcije može se pojaviti otvrdnuće i crvenilo kao jedna od posledica alergijske reakcije na hijaluronsku kiselinu, ali se ova reakcja može uspešno tretirati i brzo prolazi i najčešće su to sitni problem koji ne remete normalan izgled lica pacijenta.

 

NUDIMO VAM SPECIJALNI KURS JEDNE OD NAJPOPULARNIJIH GRANA MEDICINE - KURS ESTETSKE MEDICINE

VIDI OVDE

PROLEĆE JE PRAVO VREME DA POČNETE NEŠTO NOVO - UPIŠITE KURS ZA KOZMETIĆARA I NIVO

VIDI OVDE