+381607237853 akademija.purity@gmail.com

GUA SHA MASAŽA

Gua sha masaža

Gua sha masaža lica je drevna Kineska metoda koja se izvodi glatkim zaobljenim pločicama od žada, prevlačenjem preko akupunkturnih tačaka.
Ovaj poludragi kamen nežne zelene boje ima isceljujuće svojstvo tako što izvlači toksine iz tela, čisti kožu od nečistoća, aktivira limfni sistem i razmenu materija, stimuliše proizvodnju kolagena.

Smatra se da uspostavlja pozitivnu energiju i harmoniju, ima neverovatan antiage efekat, učvršćuje mišiće lica, uklanja bore i tamne podočnjake i održava mladalački izgled kože redovnom primenom.

Ovaj jedinstveni ritual deluje na način da prirodno zateže lice, poboljšava cirkulaciju krvi i pomaže da se otarasite napetosti.

Da li ste se ikada zapitali šta predstavlja roze i zeleno kamenje čudnog oblika koje je nedavno okupiralo Instagram? Pored činjenice da izgleda lepo na slikama, ono može učiniti ono što obično ne uspevate mnogim kozmetičkim proizvodima, a to je efikasno podmlađivanje kože i dobijanje sjaja. Magični kamenčići su ružičasti kvarc i žad, a tajna njihovog čudesnog delovanja leži u drevnoj kineskoj tehnici masaže lica Gua sha. Iako je ova vrsta masaže popularna tek sada, ovaj ritual je poznat u Kini već hiljadama godina.

Gua sha znači “grebanje” na kineskom jeziku, a efekti ove tradicionalne masaže verovatno neće biti pogodni za Instagram. Srećom, glatki, okrugli kamen u pastelno ružičastoj i zelenoj boji dizajniran je za mnogo delikatnije verzije Gua sha masaže, koja neće ostaviti nikakve neželjene oznake na licu. Ne samo to, koža izgleda tako dobro da možete postati zavisni od ovog drevnog rituala.

Gua sha masaža, o čemu se zapravo radi?

Gua sha masaža tradicionalno se koristi kao način za poboljšanje cirkulacije krvi i smanjuje zapaljenje jačanjem protoka energije u telu. Sa jačim naglaskom na masiranje lica sa kamenjem, Gua sha takođe pomaže u čišćenju limfnog sistema i kože lica od toksina, kao i smanjenju otoka.

Kakve efekte možete očekivati?

Pre svega, masaža kamenjem zagreva kožu i poboljšava protok krvi, zahvaljujući čemu lice efikasnije upija hranljive materije koje se transportuju krvnim sudovima. Zahvaljujući boljem snabdevanju krvlju, ćelije kože se regenerišu brže, što značajno poboljšava izgled kože. Kada masiramo lice kamenjem, pritiskamo kožu, a time i mišiće lica. Ovaj tretman smanjuje njihovu napetost, čineći kožu glatkom, a bore postaju manje vidljive i plitke.

Nakon masaže Gua sha, koža je opuštena i puna energije, kao posle spavanja cele noći.

Kako uraditi Gua sha masažu?

Iako zbog svog pedigrea, ovaj ritual možda izgleda komplikovano, zapravo je veoma jednostavno i svako od nas je može lako koristiti u svakodnevnim uslovima. Kao i kod valjka od žada, najpre primenimo omiljeno ulje ili serum za lice, a zatim nežno povlačimo kamen preko lica. Masiramo kožu ravnim krajem kamena koristeći kratke i dugačke poteze. Tretman ne mora biti dug i može trajati samo 10 minuta. Važno je, međutim, to uraditi sistematski, poželjno svakodnevno, u sklopu rutine večernje nege.

 

SEMINAR - MADEROTERAPIJA LICA ponedeljak 12.08.2019. od 17h do 20h (UZ OBUKU DOBIJATE SET OKLAGIJA ZA MADEROTERAPIJU LICA)

maderoterapija lica

VIDI OVDE

TRETMAN KRISTALIMA

Tretman kristalima

VIDI OVDE

BIOPTRON SVETLOSNA TERAPIJA

Bioptrom svetlosna terapija

VIDI OVDE