+381607237853 akademija.purity@gmail.com

Greške koje pravite tokom nanošenja senki

Greške koje pravite tokom nanošenja senki

Greške koje pravite tokom nanošenja senki.Senke za oči su vrlo efektne i mogu da vam istaknu oblik oka. Zbog toga je neophodno da napravite dobar izbor boja trudeći se da boje uklapate prema boji očiju. Medjutim veoma često devojke prave greške tokom nanošenja senke tako da je važno da savladate odredjene korake.
Greške koje pravite tokom nanošenja senki.Baza je ključna za postojanost senke koju nanosimo tokom pripreme oka. Baza vam može biti i korektor koji će sprečiti razlivanje senke. Svaka devojka voli da ekspermintiše medjutim i oko toga morate biti oprezni. Ako volite novitete onda uvek idite postepeno prilikom izbora. Prilikom odabira dobre senke gledajte njenu teksturu. Loše senke morate naneti nekoliko puta kako bi dobili intenzivnu nijansu. Da bi se boje lepo stapale i da bi izmedju senki postojao dobar prelaz morate da blendate. Kako biste izbegli oštre i upadljive prelaze potrebno je da znate da izblendate. Na kraju šminkanja mekanom četkicom lagano utapkajte prelaze. Kontrolišite količinu senke koju nanosite jer nema potrebe da nanosite previše slojeva inače ćete izgledati suviše napadno i rizikovati da vam tragovi senke ostanu svuda po licu.

Greške koje pravite tokom nanošenja senki

Više o kursu za PROFESIONALNOG ŠMINKERA klikom OVDE

Više o studijama za MAKEUP ARTIST-u klikom OVDE

Nakon šminkanja očiju možete započeti šminkanje lica.

Konturisati – Konturisanjem se stvaraju ili naglašavaju udubljenja na licu. Koriste se proizvodi koji su za par tonova tamniji od naše prirodne boje i trebalo bi da se koriste mat proizvodi.
Higlighter i iluminator imaju istu ulogu posvetljivača, ali postoji mala razlika između svakog:

Higlighter – je svetlucavi puder kojim se ističu određeni delovi lica, tzv. uzvišeni delovi: brada, nos, čelo i vrh obraza.

Iluminator – je korektor u najsvetlijoj nijansi, njime se vizuelno “izdužuju”, “skraćuju” ili prekrivaju delovi lica.

Baza/prajmer za lice koji se stavlja pre pudera, služi da šminka duže ostane na licu, zaglađuje i matira lice. Puder posle prajmera bolje “legne” na lice i sam puder ima bolje prekrivanje. Ono priprema lice za šminkanje.

 

Baza/prajmer za oči koji se stavlja na kapke – zahvaljujući njemu senka duže stoji na oku, ne nakuplja se na pregibu oka i lošijim senkama poboljšava pigmentaciju (boju).