Select Page

EMISIJA TLZP IZA SCENE - praktična nastava studenata smera Makeup artist

Emisija TLZP iza scene

Studenti prve godine smera Makeup artist videli su kako izgleda emisija TLZP iza scene. Studenti su pohađali praktičnu nastavu na snimanju. Radili su šminku i frizuru za neke od učesnika i pomoćnih aktera. Sam nastup poznatih čini čitav tim iza njih. Emisija TLZP iza scene izgleda veoma zanimljivo. Veliki broj ljudi je iza scene i stara se da sve prođe u najboljem redu. Scenario se prati tokom čitavog snimanja. Sama priprema za nastup dugo traje. Većina performera nosi veliku količinu šminke, protetike i aksesoara. Šminka za ovakvu vrstu nastupa se naziva scenska šminka (više o scenskom šminkanju OVDE ).

Emisija TLZP iza scene ima veliki broj šminkera. Oni rade šminku na svim akterima nastupa. Za potrebe televizije šminkaju se i muškarci. Takvom šminkom pokrivaju se sitni nedostaci i neujednačenosti. Na kameri svi moraju izgledati besprekorno. Za potrebe televizije se koristi HD šminka (naučite šta je HD šminka OVDE ). Studenti prve godine smera Makeup artist radili su šminku na snimanju. Emisija TLZP iza scene ih priprema za buduću profesiju. Prakičnom nastavom na ovim snimanjima stiču nova iskustva, znanja i veštine. Ulaze u svet poznatih, svet javnog nastupa i televizije.

Emisija TLZP iza scene zahteva i rad velikog broja frizera. Studenti prve godine smera Makeup artist su takođe obučeni za ovaj posao. Jednu od njihovih nastava pogledajte OVDE . Za veliki broj nastupa se koriste perike. Na ovom snimanju prvi put su se susreli sa aparatima kojima se stilizuju perike. Perike se ne mogu stilizovati aparatima koji se koriste za stilizovanje prirodne kose. Za to postoje posebni alati nalik makazama koji se zagrevaju. Frizure koje se prave za performere moraju biti besprekorne. Sam nastup uglavnom zahteva veliki broj naglih i brzih pokreta. Nedopustivo je padanje perike ili narušavanje forme frizure. Za potrebe ovakvih nastupa koristi se velika količina laka za kosu. Ostali dodaci kao što su umetci, šnalice i ukrasi doprinose besprekornoj formi frizure.