Select Page

EKSTENZIJA OBRVA - prirodne, guste i definisane obrve

Ekstenzija obrva

Ekstenzija obrva je nadogradnja obrva koja podrazumeva lepljenje veštačkih dlačica. Za lepljenje se koristi bezbojni medicinski lepak. On ne oštećuje kožu i potpuno je bezbedan. Dlačice se mogu lepiti direkt na kožu i na kratke, tanke ili svetle dlake. Zašto baš ekstenzija obrva? Zašto su pune, definisane i guste obrve estetski prihvatljive? Obrve su od davnina bile jedna vrsta statusnog simbola. U starom Egiptu obrve su bile iscrtane crnom bojom i bile su sastavni deo svakodnevnog šminkanja. U renesansi obrve su bile potpuno obrijane sa lica. U dvadesetim godinama dvadesetog veka obrve su bile izuzetno tanke. Čupane su tako da budu u obliku polu meseca i pojačavane crnim krejonom. U šezdesetim godinama dvadesetog veka obrve se vraćaju na velika vrata. U devedesetim godinama dvadesetog veka obrve se ponovo stanjuju. Ovog puta u oštrom, pravougaonom obliku.

Poslednjih nekoliko godina u svetu estetike obeleženo je prirodnim, tamnim i gustim obrvama. One daju mladalački i pristupačan izgled. Određeno lice može delovati ljutito ili namršteno ukoliko su na njemu tanke i oštre obrve. Ekstenzija obrva nam obezbeđuje prirodan izgled bez trajnog efekta koji daju japansko iscrtavanje obrva i trajna šminka. Trajna šminka podrazumeva iscrtavanje obrva mašinicom poput tetovaže a japansko iscrtavanje obrva ubacivanje pigmenta pomoću tankih nožića.

Ekstenzija obrva se započinje pripremom regije na kojoj ćemo lepiti dlačice. Ona mora biti potpuno slobodna od prirodnih masnoća na licu i sebuma. Ukoliko koža nije dovoljno pripremljena dlačice će ubrzo spasti. Prvo radimo blagi piling kako bi uklonili višak izumrlih ćelija sa površine kože. Tako nećemo lepiti dlačice na mestima koja se perutaju. Sledi iscrtavanje oblika obrva. Klijent može pogledati u ogledalu da li mu se dopada širina, oblik i boja. U ovoj fazi još možemo vršiti korekcije. Svaku dlačicu posebno hvatamo specijalnom pincetom i ubacujemo sam kraj u medicinski lepak. On je providan, bezbedan i ne oštećuje kožu. Svaku dlačicu posebno lepimo direktno na kožu ili na dlačice koje su slabe, tanke i svetle. Vremensko trajanje tretmana zavisi od toga koliko klijent već ima svojih dlačica u predelu obrva. Ekstenzija obrva se radi pažljivo i detaljno kako bi se dobio što verniji izgled. Početak dlačica lepimo uspravno od početka a kako se krećemo ka sredini one se sve više polažu ka centru.

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA TRAJNA ŠMINKA OBRVA

korekcija obrva trajnom šminkom

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA JAPANSKA METODA ISCRTAVANJA OBRVA

JAPAnac