+381607237853 akademija.purity@gmail.com

DELOVANJE TERMOGELA I KOMEDOEKSPRESIJA - sa nastave na kursu za kozmetičare I nivo

Delovanje termogela i komedoekspresija

Polaznice na kursu za profesionalnog kozmetičara I nivo su naučile kakvo je delovanje termogela a zahvaljujući njemu radile i komedoekspresiju. Na modelu smo radili higijenski tretman lica. Tokom ovakvog tretmana lica se podrazumeva i komedoekspresija. To je proces u kojem se gnojni sadržaj istiskuje iz papula i pustula. To se radi veoma pažljivo, uz pomoć oba kažiprsta oko kojeg je obmotan celulozni ubrus. Upravo ovakav postupak moraju raditi stručna lica kako se mesto istiskivanja ne bi inficiralo i pogoršalo. Mnoge osobe veoma lako dođu u iskušenje da to učine same. Često taj postupak nije bezbedan jer radi nečistim rukama, u nečistim uslovima i na pogrešan način.

Kako papula ili pustula ne bi ostavile trag na koži pre svega moramo otvoriti pore. To možemo omogućiti nekom od toplotnih procedura. Najčešće je to parenje lica vapozonom, korišćenje termogela ili termomaske u kombinaciji sa mešavinom bilja. Toplotna procedura koja podrazumeva parenje lica je najefikasnija metoda ali ima najveći stepen zagrevanja kože. Na primer, kod kuperozne kože je ne možemo koristiti jer može doći do širenja i pucanja kapilara. Zato se odlučujemo za termogel koji podjednako uspešno otvara pore ali ne šteti takvom tipu kože. Započinjemo tretman dezinfekcijom lica i pilingom kako bi otklonili sve izumrle ćelije sa površine kože. Nakon toga nanosimo termogel u bogatom sloju. Na povšinu nanosimo foliju kako bi pospešili delovanje termogela. 

Delovanje termogela traje 15 minuta. Nakon toga uklanjamo regiju po regiju i vršimo komedoekspresiju. Obavezno je nošenje rukavica i korišćenje celuloznih ubrusa. Svaki komedon pažljivo istiskujemo dok sav gnojni sadržaj ne bude otklonjen. Sledeći korak je nanošenje maske koja će umiriti kožu i dubinski je nahraniti. Nakon uklanjanja maske tretman završavamo kremom sa zaštitnim faktorom i blagom pigmentacijom kako bi se zaštitila od štetnih UV zraka. Ovakva krema se može koristiti svakodnevno nakon umivanja za svež izgled i zaštitu kože.

NAUČITE PRAVILNU KOMEDOEKSPRESIJU

seminar prp tretmana
OVDE

UNAPREDI SVOJE ZNANJE KOZMETIČARA

seminar prp tretmana
OVDE