+381607237853 akademija.purity@gmail.com

DA LI SU NAM SE VRATILI MAKE UP TRENDOVI IZ DEVEDESETIH?

Da li su nam se vratili make up trendovi iz devedesetih?

Kako nam je godina na izmaku, tako nam se vraćaju tamniji i glamurozniji make trendovi. Ono što možemo da vidimo na nedeljama mode u svetskim prestonicama je svakako izgled koji podseća na make up trendove iz devedesetih godina prošlog veka. Kada pomislimo na devedesete godine prošlog veka i šminkanje iz tog vremena, prva asocijaija su nam crne olovke za oči, sedefaste senke i braon karmin. Make up trendovi iz devedesetih imali su i druge karakteristične momente poput šljokica, koje su vladale krajem devedesetih i početkom dvehiljaditih, a koje sad prave veliki povratak, na sreću mnogih koji vole „glam“ i „glitter look“.

Formule više ne moraju da budu u prahu (znamo koji nered naprave), već odaberite formule presovanog glitera u gelu, koje se lako apliciraju prstom. Na taj način, šljokice neće završiti svuda po vama i stočiću za šminkanje. Lagani sloj šljokica na očima će nam dati taj povratak u rane dvehiljadite, bez nezrelog, dečjeg izgleda. Ako govorimo o koži, možemo se složiti da je blistava koža uvek u modi. Dakle, bez obzira da li ste osoba koja ne može da izađe iz kuće bez pudera sa punom pokrivnom moći, ili ste ona koja ipak preferira laganu BB kremu, nema razloga da ne probajte ovaj make-up trend. Naravno, sjaj kože potiče iznutra (dobra hidratacija i antioksidanti su ključ), ali to možete postići i blistavim, „dewy“ formulama tečnih pudera. Dakle, odložite mat teške pudere za neku drugu sezonu, a ove sezone se naoružajte tečnim hajlajterom ili blistavom puderom!

Sjajni kapci koji su bili hit ovog leta, više nisu u fokusu, već upravomat smokey eyes“, u zemljanim bojama, koje je svojevremeno nosila Sindi Kraford. Obožavamo neutralni momenat i inspiraciju zemljanim tonovima, posebno u završnom mat izgledu. Zato ove jeseni nabavite jednu kvalitetnu paletu sa mat zemljanim senkama za oči, koja je MUST-HAVE komad u kolekciji svake žene.

 

POSTANITE PROFESIONALNI MAKE UP UMETNIK

make up artist

VIDI OVDE

SVE O JAPANSKOJ METODI ISCRTAVANJA OBRVA

sve o japanskoj metodi iscrtavanja obrva

VIDI OVDE