+381607237853 akademija.purity@gmail.com

SVE O JAPANSKOJ METODI ISCRTAVANJA OBRVA

Sve o japanskoj metodi iscrtavanja obrva

Iscrtavanje obrva “japanskom” metodom (microblading) je semipermanentno aplikovanje pigmenta, oštricom (blade), koja simulira prirodan izgled dlaka različitih dužina i debljina. U ovoj metodi se ne koristi ni mašinica ni igla, već se dlačice unose u kožu jako plitko, posebnim nožićem. Zbog specifičnosti metode kojom se radi, obrva dobija potpuno prirodan izgled jer se ne popunjava cela forma obrva, već samo gde je potrebno, posebnom tehnikom izvođenja tankih i zakrivljenih dlačica u prirodnom smeru rasta. Od velike pomoći je onima koji su pogrešnim čupanjem obrva uništili njihov prirodan oblik, gustinu i veličinu, kao i onima koji su zbog bolesti ili nekog drugog razloga izgubili obrve.

Osnovni princip ove metode iscrtavanja obrva je da se u trajnoj varijanti ne stvara efekat nikakve šminke, a najmanje večernje šminke, već samo da se uklone nedostaci i poboljša prirodni izgled. Dlačice se ucrtavaju uz prirodne dlačice, bojom koja se ne razlikuje od postojećih, tako da je efekat zaista prirodan. U ovoj metodi se obrve ne iscrtavaju šablonima, već se na osnovu fizionomije lica iscrtava najprirodniji mogući oblik.

U odnosu na tip kože razlikuje se dubina zasecanja. Za vreme posttretmanske nege obrva ne preporučuje se kupanje u moru, reci, bazenu, sunčanje, solarijum, sauna, nanošenje pudera ili šminke preko obrva. Posttretmanska nega uključuje i određene kreme nakon tretmana. Nakon tretmana nema otoka, ukoliko se pojavi blago crvenilo ono se povlači za 15 minuta. Proces blagog perutanja je moguć. Prva korekcija se radi posle mesec dana ukoliko je ista potrebna

Kod problematične kože, boja će trajati dosta kraće nego kod normalne kože i osvežavanje boje će biti češće potrebno. Ne postoji godišnje doba koje nije pogodno za rad tretmana, ali zato postoje dani kada nikako ne treba da radite tretman: ako ste neraspoloženi, iznervirani, u frci sa vremenom ili pod tenzijom. Nije loše da se čak izbegne i menstrualni ciklus u određivanju termina za tretman. Vaše dlačice se ne čupaju niti briju. Uklanjaju se samo one koje su van željenog oblika, ostatak ostaje, a crtanje se vrši između njih.

 

U toku su prijave za jednodnevne radionice u novembru na Akademiji Purity

AKADEMIJA

VIDI OVDE

Da li želite lepe i prirodne obrve bez svakodnevnog iscrtavanja i senčenja? Od toga vas dele samo jedan poziv i dolazak na našu Akademiju

sve o japanskoj metodi iscrtavanja obrva

ZAKAZIVANJE