+381607237853 akademija.purity@gmail.com

BODY PAINTING ZA POČETNIKE - sve što treba da znate o body paintu

Body painting za početnike

Body painting za početnike – body painting, disciplina body arta, zasniva se na iscrtavanju ljudskog tela i pretvaranju istog u slikarsko platno. Na našim prostorima, osim njegove primene u savremenoj industriji zabave i različitim proslavama, teško je naći komercijalnu primenu. Medjutim ljubitelji body i face paintinga, nalaze načine da svoju umetnost prezentuju i primene u takmičarskim disciplinama na različitim umetničkim festivalima, medju kojima je i Body Art Festival. Bilo da vam je motiv da od bodypaintinga zaradite ili da se oprobate u takmičenju, početak nije lak i zahteva određenu pripremu. Sledi nekoliko saveta kako da počnete da se bavite body painting-om.

 

Body painting za početnike – savet 1: Počnite od malih stvari!

Da, full body painting (slika na celom telu) izgleda impresivno, ali postoji još mnogo toga što ne zahteva toliko truda i boje da bi se postigao isti „Vau!“ efekat. Različite discipline body paintinga kao što su iluzija, facepainting ili hand painting podrazumevaju manje površine kože obojene ali stvaraju isti efekat. Korišćenjem anatomije tela možete postići mnogo ako nanesete boje na prave delove tela. Za početak vam nisu potrebni ni mnogo boje ni model, potrebna vam je volja i malo mašte!

 

Body painting za početnike – savet 2: Pravom umetniku su potrebne samo 3 boje – crna, bela i crvena!

Mada ako koristite samo ove tri boje i izbor motiva će biti poprilično ograničen. Ali dobrim poznavanjem „točka boja“ od osnovnih boja možete dobiti i izvedene, kojima možete povećati svoj izbor motiva i dati veću slobodu u izražavanju. Medjutim svaki body painter će vas svakako posavetovati da svojoj paleti svakako dodate crnu i belu i zapravo ovo su boje koje ćete i najviše koristiti. Osim za crne i bele površine motiva ili bordure, crna i bela se često koriste za posvetljivanje ili senčenje ali i dobijanje tamnijih ili svetlijih nijansi boja.

 

Body painting za početnike – savet 3: Probajte više stvari pre nabavke materijala.

Vodene ili uljane boje?! Ovaj ili onaj brend? je da probate pre nego što se „zaletite“ i nabavite svoju kolekciju četkica i boja. Iako na naše tržište ne nudi veliki izbor, neke boje su kvalitetnije od drugih i jeftini poizvodi ne moraju uvek biti za bacanje, ali nekada i jesu. Najbolja opcija na kraju i jeste da oprobate to što tržište nudi i odaberete ono što vama najviše odgovara. Nekada je teško naći kompromis cene i kvaliteta, ali je za početnika teško da zaradi ako beskompromisno teži kvalitetu. Ali jedno je sigurno: Nikada ne kupujte proizvode kojima ne možete proveriti sastav ili nemaju zaštitne folije. Ono što ne biste stavljali na svoju kožu nemojte ni drugima. Neke boje mogu izazvati preosetljivost na koži i to vam može uporpastiti šansu da čak i počnete karijeru body paintera.

 

Body painting za početnike – na kraju: potražite udruženja i radionice.

Udružite se sa body painterima koji su već u branši. Većina onih koji se time bave iz želje za širenjem umetnosti pomoći će vam i dati savet. Radionice su pravo mesto da naučite nekoliko trikova, a i prilika da učite od svih u grupi i da dobijete više saveta od jednom.

 

POGLEDAJTE VIŠE O PREDAVANJU NICK WOLFA

predavanje nick wolfa

OVDE

POGLEDAJTE VIŠE O BEOGRADSKOM SAJMU KOZMETIKE

beogradski sajam kozmetike

OVDE

POGLEDAJTE VIŠE O TAKMIČENJU U FACE PAINTINGU NA SAJMU KOZMETIKE

sajam kozmetike u beogradu

OVDE