+381607237853 akademija.purity@gmail.com

Bezbolna depilacija je moguća uz male trikove

Bezbolna depilacija je moguća uz male trikove

Topla kupka pre, ali ne i nakon depilacije, udoban pamučni, umesto uskog sintetičkog rublja, te pravilno disanje spadaju u male trikove potrebne da bi se sprovela bezbolna depilacija. Uz to, vrlo je važno odabrati i pravo vreme za depilaciju.

Depilacija voskom biće najmanje bolna ukoliko je uradite 7-10 dana nakon menstruacije, jer je prag bola tada viši. Naime nekoliko dana pre menstruacije vaše telo je veoma osetljivo na bol, te ovo vreme nije pogodno za depilaciju. Takođe, dan pre depilacije izbegavajte pilinge jer oni dodatno mogu iritirati kožu.

Kako biste povećali učinkovitost depilacije, kožu dobro zategnite i brzim pokretom povucite traku sa voskom u smeru suprotnom od rasta dlačica. Kad nanosite vosak, duboko udahnite, te kratko i snažno izdahnite kada povlačite traku.

Najčešća greška je sunčanje nakon depilacije. Posle depilacije koža je osetljiva i treba joj dodatna zaštita. Da bi bila glatka, dva dana nakon depilacije uradite nežan piling, a postupak ponavljajte svaki drugi dan. Kožu negujte losionima na bazi vode i aloe vere, a odmah nakon depilacije pazuha ne nanosite dezodorans.

Urasle dlačice nemojte istiskivati, jer možete napraviti modrice i ožiljke. Područja sa uraslim dlačicama najbolje je tretirati antibakterijskim mastima. Na dan depilacije preskočite odlazak u teretanu, kafu, alkohol i sve što vas nadima jer sve ovo kožu čini osetljivom na bol. Depilaciju bikini zone prepustite profesionalnim kozmetičarima.

Kožu dobro hidrirajte, jer takva kože je elastičnija i bolje podnosi bol. Kod kože koja nije dovoljno hidrirana, koja je suva može doći do ljuštenja kože. Ako se koža znoji, potrebno je pre nanošenja voska staviti talk na kožu kako bi vosak lakše i bolje prijanjao na kožu i samim tim lakše i bolje uklonio dlačice.

Nikada ne treba više od dva puta prelaziti voskom jer to dodatno može iritirati kožu i može da postane preosetljiva. Nakon depilacije nosite udoban, pamučni, donji veš. Sintetičko i usko rublje može iritirati kožu, što kao posledicu ima začepljene pore i urasle dlačice.

RAZLIKA IZMEĐU TOPLOG I HLADNOG VOSKA

VIDI OVDE

PROLEĆE TRAJE, A BLIŽI SE I LETO - VREME KADA SE O IZGLEDU TELA POSEBNO VODI RAČUNA - ZATO UPIŠITE KURS ZA MANIKIR, PEDIKIR I DEPILACIJU

VIDI OVDE