+381607237853 akademija.purity@gmail.com

AROMAMASAŽA - aplikacija romantičnih ulja u kozmetoterapiji

 

Aromamasaža

Aromamasaža predstavlja aplikaciju aromatičnih ulja u kozmetoterapiji. Ovo je jedna drevna tehnika relaksacije i revitalizacije kože u celini. U savremeno vreme najčešće se koristi u kombinaciji sa drugim metodama: fangoterapijom, hidromasažom, talasoterapijom, kinezi vežbama, adekvatnom ishranom i drugim metodama. Aroma-masaža obično traje oko 10-15 min.

Mogućih kombinacija esencijalnih ulja za aromamasažu ima mnogo. Za relaksaciju se, na primer, koristi mešavina lavandinog ulja i kamilice. Stimulativno dejstvo ima mešavina limuna i ruzmarina- Za podizanje energije kosristi se mešavina mente i mirisne esencije dobijene iz iglica bora. U anticelulit masaži dobri rezultati se postižu primenom aroma-masaže mirisnim uljima bosiljka, limuna, timijana, čempresa i ruzmarina.

Pre početka masaže od velike je važnosti da se odredi tip kože da bi znali koje mirisne esencije da izaberemo. Za suvu kožu se, na primer, koristi aromatično ulje dobijeno mešanjem maslinovog i bademovog ulja, ulja kamilice i pšeničnih klica. Za masnu kožu terapeuti najčešće koriste mešavinu ulja geranijuma i eukaliptusa uz dodatak sojinog ulja. Prošireni kapilari odlično reaguju na esencijalno ulje peršuna (Petroselinum sativum). Aknoznu kožu treba tretirati preparatima koji u sebi sadrže mirisne esencije lavande, karanfilića, citrus vrsta, kamilice, kao i mirisna ulja kleke, mire, majčine dušice, čajevca i čempresa.

Za uspeh terapije je jako bitno da klijent kome se aplikuje aromaterapija prihvati miris izabrane i napravljene mešavine. Aromamasaža ima relaksaciju kao jedan od ciljeva.

U praksi se pokazalo da aromamasaža odlično dejstvo na cirkulaciju krvi imaju ulja ruzmarina, eukaliptusa, kamfora, borovnice, čempresa, lavande i majčine dušice.

Aromamasaža se radi jednom nedeljno. U samoj masaži se može koristiti mešaina čak 20 ulja, u zavisnosti koji efekat želi klijent da postigne. Sama masaža može da se izvodi kao manuelna ili se prosto tretiraju određene akupunkturne tačke. Koža pacijenta uvek mora biti pripremljena pre masaže zbog boljeg rezultata nakon tretmana. Jako dobri rezultati se postižu kod klijenata koji imaju problema sa aknama, ožiljcima i strijama.

 

POSTANI PROFESIONALNI MASER

image-0.02.01.3f173af1667e662d0b0ad92c82730346bc418a3df02aebec8742b77ab1e0ef45-V

OVDE

UNAPREDI SVOJE ZNANJE PROFESIONALNOG MASERA

primena masaže stopala

OVDE