+381607237853 akademija.purity@gmail.com

Aparatni manikir

Aparatni manikir

Manikir je jedna od najrasprostranjenijih usluga u kozmetičkim salonima. Do sada se klasičan  manikir radio uz pomoć raznih instrumenata, a odnedavno se pojavio i aparatni manikir kao jedna od vrsta manikira.

Kao što sam naziv kaže, ovo je manikir koji se radi električnom turpijom, tj.kombinacijom raznih nastavaka za električnu turpiju. Kao i svaka usluga ima svojih prednosti i mana. Njegova osobenost je sto se radi na suvu kožu ruku. Raznim oblicima nastavaka za električnu turpiju mi skidamo suvu kožu kutikule, bočnih strana i zanoktice.

Glavna osobenost ove vrste manikira je što možemo jako precizno i brzo ukloniti suvu kožu kutikule i zanoktice, a pritom ne dirati zdravu kožu. Osim što može zameniti klasičan manikir, može se skinuti i suva i ispucala koža sa prstiju i šake, ukloniti žuljevi, pa čak i promeniti oblik nokatne ploče.

Napomenućemo da ovaj vid manikira, iako izgleda jako lak za rad, trebaju obavljati samo osobe koje su obučene za ovakav vid manikira. Aparatni  manikir je vrlo specifičan i nestručno rukovanje može vrlo lako povrediti klijenta. Nestručno korišćenje može biti jako traumatično po klijenta zbog neprijatnih vibracija, peckanja i oštećenja kutikule i nokatne ploče.

Ova vrsta manikira garantuje apsolutnu sterilnost, ukoliko se poštuju pravila sterilizacije, što eliminiše pojavu infekcija. Pri aparaturnom manikiru obrađujemo: kutikulu, bočne strane, zanoktice, ispravljamo nepravilnosti nokatne ploče, poliramo površinu nokta i noktu dajemo visoki sjaj.

Ova vrsta manikira je pogodna za klijente koji se bave profesijama gde je koža ruku izložena hemijskim i mehaničkim uticajima. Aparatni manikir je dosta brža procedura od klasičnog manikira, što je dosta obradovalo klijente koji nemaju baš puno vremena. Takođe se aparatni manikir koristi pri pripremi nokta za neku od gel tehnika. Pre nego što se odlučite za ovu vrstu manikira potrebno je dobro se raspitati o stručnosti osobe koja to radi, jer svaka neopreznost i nepoštovanje pravila procedure može dovesti do povreda kao što su: oštećenje korena nokta, odvajanje kutikule od nokatne ploče i tako se stvara prolaz infekcijama.

POSTANI I TI PROFESIONALNI KOZMETIČAR- ESTETIČAR ILI WELLNESS I SPA TERAPEUT

VIDI OVDE

KOJE VRSTE MANIKIRA POSTOJE?

aparatni manikir

VIDI OVDE

NAUČI DA RADIŠ PROFESIONALNI MANIKIR NA KURSU - MANIKIR, PEDIKIR I DEPILACIJA

aparatni manikir

VIDI OVDE