Select Page

KOJE SVE VRSTE MANIKIRA POSTOJE? - sve o različitim vrstama manikira

Vrste manikira

Manikir je grana estetike koja obuhvata negu kože ruku, noktiju i zanoktica. Koriste se različite vrste manikira prema potrebama.  Svrha kvalitetnog manikira jeste u poznavanju kože ruku kao i noktiju a samim tim i pravilnim odabirom adekvatnog manikira prema stanju kože i noktiju. U narednoj temi obradićemo isključivo vrste manikira. Manikir može biti, odnosno vrste manikira mogu biti, klasičan, spa i aparaturni.

Vrste manikira:

Klasičan manikir se odnosi na dezinfekciju kože ruku i klijenta i kozmetičara. Dezinfekcija je jako važan segment jednog tretmana jer se odnosi na uklanjanje patogenih mikrorganizama, a tu spadaju gljivice, bakterije i virusi. Omekšavanje zanoktica je sledeći korak, vrši se gelom za omekšavanje zanoktica. Vrlo bitan korak je oblikovanje noktiju koje se vrši određenom granulacijom turpije, zatim sledi poliranje nokatne ploče. Tretman se završava masažom ruku gde se koži nadoknađuje sve što je neophodno. Nakon masaže sledi lakiranje prema želji.

Spa manikir je jedan šireobuhvatni tretman u odnosu na klasičan manikir. Razlikuje se u izboru preparata koji se koriste. Preparati su pre svega vrlo koncentrovani aktivnim sastojcima, samim tim hrane, hidriraju i revitalizuju kožu u svakom smislu te reči. Proizvodi koji čine jedan spa manikir kompletnim, obuhvataju Spa kupku, Spa piling, Spa maska, Spa serum i Spa masaž krem. Definitivno najbolju i najbogatiju negu koži ruku ćete pružiti Spa manikirom. Klijent u toku ovakvog tretmana će doživeti kompletnu negu kao i relaksaciju, pod uslovom da mu obezbedite potpun Spa doživljaj koristeći mirišljave štapiće, latice ruža, kao i obavljati tretman u prostoriji pastelnih tonova.

Aparaturni manikir se bitno razlikuje od klasičnog kao i spa manikira u sistemu samog obavljanja. Električne turpije sa jasno definisanim nastavcima su namenjene i akcentovane u aparaturnom manikiru. Savetuje se korišćenje električne turpije za oblikovanje noktiju, poliranje noktiju, kao i sređivanje zanoktica. Nokti koji su ispucali, krti, lomljivi, skloni listanju, neophodno je negovati ojačivačima za nokte. Nokat koji je jak, zdrav i čvrst može se besprekorno lakirati, bez bojazni da će popucati ili izlistati se. 

 

 

 

POGLEDAJTE VIŠE O SEMINARU O PRIRODNOM KOLAGENU

IMG_20160729_104615

POGLEDAJTE VIŠE O ISPITU NA KOZMETIČKOM KURSU

kozmetičkom kursu

POGLEDAJTE VIŠE O KOMEDOKVEČERU

komedokvečer