Select Page

AFRO PLETENICE - sa nastave na predmetu Nega kose

Afro pletenice

Studenti prve godine smera Makeup artist su na predmetu Nega kose učili kako se izrađuju afro pletenice. Pletenice čine kosu bujnijom. One se pletu od samog korena kose tako da obuhvate kosu da deluje punije. Najčešće se rade leti zbog održavanja, mada ne postoji pravilo i doba godine koje je isključivo vezano za njih. Pletenice su odlično rešenje da odmorite kosu od konstantnog feniranja, a da pr tom imate uvek sređenu frizuru. Postoji više varijanti izrade afro kikica: uplitanje kose sa debljim koncem, uplitanje kose sa tanjim koncem, u plitanje kose sa veštačkom kosom. Oko 100 komada afro pletenica se može sasvim lepo i ravnomerno uklopiti u tanju ili kosu srednje gustine.  Ako želite da budete lepi i da se igrate sa kosom, pletenice su pun pogodak za vas. Možete ih učiniti ekstravagantnim tako što ćete ubaciti različite pramenove prilikom uplitanja

Afro pletenice se upliću po principu namotaja  koji ni najmanje ne oštećuje kosu. Ukoliko je kosa već oštećena, ona će se u kikicama oporaviti. Afro pletenice predstavljaju proces uplitanja i nadogradnje vaše kose sintetičkim vlaknima (veštačka kosa, vunica, tanki i deblji konac).  Za pravljenje afro kikica koriste se veštački materijali kako bi kosa na krajevima bila jednaka.  Za ovakvu frizuru potrebno je izdvojiti  od 3 do 8 sati, sa kraćim pauzama. Može da se radi na svakoj kosi koja je duža od 7 centimetara jer tako neće doći do klizanja kikica sa kose. Boje koje se koriste mogu da se stapaju sa vašom boje kose ili možete izabrati bilo koju drugu nijansu iz široke ponude.

Afro pletenice traju na glavi od 3 do 6 meseci, uz određene korekcije pojedinih pramenova.  U proseku najčešće stoje oko 3 meseca i nakon toga se preporučuje skidanje kako bi se koren kose odmorio. Kosa se normalno pere šamponom  koji se lagano utapkava vrhovima prstiju po temenu glave i niz dlaku. Isto se tako i kosa ispira od šampona.  Balzam je od izuzetne važnosti da koristite kako bi vam kosa ostala lepa i zdrava nako što se odlučite da skinete pletenice. Korišćenje balzama tokom perioda nošenja kikica isto  tako doprinosi i lakšem skidanju kada za to dođe vreme.

POGLEDAJTE VIŠE O BUJNIM LOKNAMA

image-0-02-05-133cb0b545f79cc29ae8ae8e0a64a6d483eb5fc1d2ae35bba19363cc588639d6-v

POGLEDAJTE VIŠE O NEVENI ŠARČEVIĆ PRED KAMERAMA

nevena šarčević pred kamer

POGLEDAJTE VIŠE O OSMOM ČASU FILMSKE ŠMINKE

osmi čas filmske šminke