Select Page

KAKO SE RADI TRAJNA ŠMINKA - atmosfera sa kursa, četvrti čas

Kako se radi trajna šminka?

Na četvrtom času na kursu trajne šminke polaznik već zna kako se radi trajna šminka. Ovo je čas kada polaznik vežba na modelu. Četvrti čas je takođe i poslednji čas i svo znanje koje je stekao na prethodna tri sada primenjuje. Na slikama smo izdvojili rad trajne šminke na usnama. Možete videti kako usne izgledaju pre trajne šminke usana. Trajna šminka usana ima za cilj da vizelno poveća usne i uštedi vreme koje se troši na svakodnevno šminkanje.

Kako se radi trajna šminka? – priprema za rad

Pre samog rada pripremamo prostor i materijal. Sterilisan pribor i prostor su uslov za uspešnu trajnu šminku. Polaznik radi sa kozmetičkom kapom, maskom i rukavicama. Na taj način štiti i klijenta a i sebe od mogućih infekcija ili povreda. Kako klijent ne bi osećao bol i neprijatnost nanosimo anesteziju u kremi. Anestezije deluje na površini kože oko dvadeset minuta. Nakon toga koža je spremna za injektovanje boje. Pre samog početka rada sa klijentom se obavi kosultacija. Klijent iznosi svoje želje i ideje, kako bi trajna šminka bila uspešna a klijent zadovoljan. Nakon utvrđenog oblika i boje usana počinjemo sa radom. Uz stalan nadzor profesora polaznik primenjuje prethodno stečenu veštinu rada trajne šminke na veštačkoj koži.

Kako se radi trajna šminka? – proces rada i rezultat

Sam proces rada obuhvata injektovanje boje u kožu klijenta. U ovom slučaju pigment inejktujemo na usnama. Trajna šminka usana se radi kombinovanjem dve tehnike. Tehnike su popunjavanje i senčenje. Sam rub usana popunjavamo bojom a senčenje radimo slabijim intenzitetom kako bi dobili idealan prelaz. Kako bi popunili bojom sva željena mesta potrebno je nekoliko puta preći regiju koju tretiramo. Klijent tokom celog tretmana nema osećaj bola ili neprijatnosti. Nakon tretmana nega je veoma bitna. Tretirana regija mora često biti hidrirana i negovana kako ne bi došlo do isušivanja kože. Nakon rada mašinicu rasklapamo i strerilišemo. Igla kojom smo radili trajnu šminku više nije upotrebljiva. Nakon tretmana korekcija je obavezna kako bi učvrstili boju i popravili eventualna odbijanja pigmenta.

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDAJU PRETHODNI ČASOVI NA KURSU

POGLEDAJTE VIŠE O KURSU TRAJNE ŠMINKE

20160215_153302