Select Page

ZVEZDINE IGRE 2016 - takmičenje, druženje i specijalni efekti na Akademiji Purity

Zvezdine igre 2016 

Zvezdine igre 2016 održale su se na Akademiji Purity uz odlično druženje i takmičenje za članove kluba. Zadatak takmičara je bio da pokušaju da urade specijalne efekte. Igra je osmišljena tako da profesor sa Akademije pokaže kako se radi lice sa udarcima i masnicama a takmičari treba da ponove isto u roku od petnaest minuta. Imali smo četiri ekipe po dva člana. Jedan član ekipe radi specijalne efekte na drugom članu ekipe. Po uzoru na akciju Akademije “JA SAM KRIVA” takmičari su scenirali povrede nastale nasiljem u porodici i smišljali parole. Pogledajte atmosferu sa takmičenja.

Zvezdine igre 2016 – više o AK Crvena zvezda

Crvena zvezda. Atletsko ime poznato ne samo na prostorima nekadašnje Jugoslavije već i atletske Evrope. Šampion Evrope iz 1989. godine, najtrofejniji jugoslovenski i, naravno, srpski atletski klub, dao je u proteklih 60 godina ukupno 421 reprezentativca i reprezentativke u seniorskoj, mlađe-seniorskoj i juniorskoj konkurenciji. Oni su ukupno 2.346 puta startovali u dresu sa državnim grbom na zvaničnim takmičenjima: 170 seniora 1.961 start, 26 mlađih seniora 35 startova, 113 juniora 350 startova; 62 seniorke 520 startova, 5 mlađih seniorki 5 startova i 45 juniorki 151 start. Atletičarke i atletičari Crvene zvezde osvojili su 425 titula prvaka države (SFRJ, SRJ, SCG) u pojedinačnoj konkurenciji (233 muškarci, 192 žene), a i u ekipnoj konkurenciji bez premca su u ovom podneblju. Za 60 godina ostvarili su 62 trijumfa na ekipnim šampionatima (31 seniori, 9 seniorke, 16 juniori, 6 juniorke), a u Kupu, najboljem merilu snage jedog kluba, zabeležili su pobedu više – 63 (32 seniori, 16 juniori, 10 seniorke, 5 juniorke). Ovim trijumfima trebalo bi dodati i jedinu titulu ukupnog pobednika prvenstva države u krosu iz 1992. godine i 13 pojedinač nih titula u seniorskim trkama (seniori, mlađi seniori, seniorke). Ekipnih titula bilo bi i više da nije bilo pauza u održavanju ekipnih šampionata, a dokazi za to su i uspesi atletičara i atletičarki u crvenobelim dresovima na međunarodnoj sceni.

Zvezdine igre 2016 – ishod takmičenja

Profesor Lejla Biševac demonstrirala je kako se rade specijalni efekti na modelu. Takmičari su pažljivo gledali i pamtili način izrade udaraca, masnica i ožiljaka. Petnaest minuta je bilo određeno vreme za koje će odraditi zadatak. Žiri Akademije odredio je prvo, drugo i treće mesto. Takmičari su pokazali dobro zapažanje i odličan timski duh. Naučili su neke nove stvari i poslali još jednu poruku u svet – da nasilje u porodici nije prihvatljivo. 

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDAJU SPECIJALNI EFEKTI

DSCN4724