+381607237853 akademija.purity@gmail.com

ZOGAN MASAŽA LICA - japanska metoda masiranja lica

Zogan masaža lica

Da li znate šta je Zogan masaža lica? Kažu da ova masaža može da pomogne da izgledate mlađe i nekoliko godina. Pa, to je sasvim dovoljan razlog da je isprobate, zar ne? Ko još ne želi da izgleda mlađe nego što jeste!

Zogan masaža je japanska metoda masiranja lica. Ako pokušavamo neku naciju da gledamo kroz prizmu stereotipa, onda o izgledu Japanaca i njihovom zdravlju možemo reći sve najbolje. Manje-više izgedaju mladoliko i teško im je tačno odrediti godine. Oni imaju zdrav odnos prema svom telu, počevši od ishrane, preko redovnih fizičkih aktivnosti (thai chi u parku pod drvetom punim trešnjinog cveta), a tu je i masaža protiv bora na licu – zogan masaža.

ZAŠTO SE UOPŠTE JAVLJAJU BORE NA LICU?

Da li vam se desilo da jednog jutra, čupajući obrve ili šminkajući se, otkrijete u ogledalu svog najvećeg neprijatelja – prve sitne bore?

Koliko ćete bora na licu imati i kada će se one javiti , zavisi od mnogih stvari. Tu su pre svega svega vaše životne navike:

Pušenje. Sigurno ste primetili da koža strastvenih pušača ima specifičan, suv, iscrpljen izgled i pore vidljive izdaleka. Ovakva koža sklonija je borama.

Nedovoljna hidratacija. Treba piti dovoljno vode tokom dana! Što zbog mršavljenja, pravila ishrane i zdravlja, što zbog lepe kože. Suva koža je sklona borama!

Česti pokreti lica – ukoliko se mnogo mrštite (bilo da ste skloni namćorisanju ili zato što ne vidite dobro pa se mrštite dok gledate u neke stvari) ili se mnogo smejete, možete dobiti bore. Dobro, za razliku od “mrštilica”, bore “smejalice” imaju svoju draž!

Izloženost suncu. Sunce je potrebno vašoj koži za stvaranje vitamina D, ali bez preterivanja. Ukoliko ste na suncu bez zaštitne kreme, veće su šanse da vaša koža postane sklona borama. O solarijumu da i ne govorimo!

Nedovoljno sna i loša navika da ne skidate šminku pre spavanja

Loša ishrana u kojoj nema dovoljno sveže hrane, a posebno vitamina C! Za zategnuto lice treba vam pravilna ishrana.

Sigurno ste nailazili na razne kreme protiv bora, a možda ste išli i na mezoterapiju lica.

A šta ako vam kažemo da je Zogan masaža podjednako efikasna?

ŠTA JE ZOGAN MASAZA?

To je masaža lica koja vam može pomoći da se izborite sa borama na vreme. Ali, ne samo to! Ova japanska masaza lica pomoći će vam da se rešite podočnjaka i naduvenosti, pa čak i podbratka. Drugim rečima, skupe kreme nisu nešto čemu treba odmah da pohrlite. Prvo uposlite prste!

Sve što je vašem licu potrebno za lepši izgled jeste zogan masaža koja traje 5-7 minuta.

Šta masaža protiv bora može da vam pruži?

Zogan masažu svetu je približila japanska kozmetičarka Jukuki Tanaka, pa se ona često zove i Tanaka masaža. Kao i svaka masaža, i ova pre svega pruža prijatan osećaj. Ona je korisna, ali ujedno pruža i opuštajući osećaj i pravo zadovoljstvo. Naravno, zadovoljstvo je veće kada možete sasvim da se opustite i kada vas neko drugi masira. Ipak, istini za volju, ovakav tretman bi zahtevao mnogo više od 5-7 minuta dnevno, a danas niko nema vremena za bacanje.

Izazivamo vas da to uradite same!

Zogan masaža je jednostavna metoda za zatezanje podmladjivanje lica koju je lako naučiti i primeniti. Najbolje efekte ćete primetiti onda kada je redovno primenjujete.

Za podmlađivanje lica, najbolje je imati rutinu! Japanska masaza lica je dobra jutarnja navika koju treba da uvrstite u vaš život!

Zogan masaža pomoći će da vam da pomoću svojih prstiju:

ispeglate bore

vratite elastičnost koži

rešite se podočnjaka i naduvenosti

smanjite podbradak

formirate lepše konture lica.

Da biste sve ovo uradili sa kozmetičkim preparatima, potrebno vam je nekoliko krema i sloj šminke. Ovo je sasvim pouzdana i prirodna kozmetika.

 

ZNATE LI DA MASERI IMAJU NAJVIŠE KLIJENATA?

dobrobiti relaks masaže

POSTANI MASER