+381607237853 akademija.purity@gmail.com

ZAŠTO ŽENE VOLE AJLAJNER - najčešće korišćen makeup proizvod

Zašto žene vole ajlajner?

Žene vole ajlajner sa velikim pravom! Šminka je jedan od glavnih aduta gotovo svake žene. Danas, svaka žena u svom neseseru ima najrazličitije make up proizvode, ali se svaka uvek rado vraća dobrom starom crnom ajlajneru. Zašto starom? Zato što upravo crni ajlajner datira još od vremena pre Hrista. Zapravo, ajlajner je rođen 10.000 godina pre nove ere.

Egipćani su u istoriji poznati kao prvi ljudi koji su koristili šminku. Oni su prvi koristili crni ajlajner. I muškarci i žene su upotrebljavali prah, izrazito crne boje koji su stavljali na oči, taj prah se zvao khol, a i dan danas na nekim olovkama i ajlajnerima se može pronaći ovaj naziv. Oni su verovali da je to zaštita od uroka, a takođe je to bio dobar način da zaštite svoje oči od sunca. Ajlajner su pravili od različitih sastojaka – od olova, bakra i antimona, ne znajući da je potencijalno otrovan. Iako su žene ranije osećale određenu dozu ograničenja u svojoj želji da se istaknu uz pomoć kozmetike, dvadesetih godina dvadesetog veka počele su drugačije da razmišlja pa su počele da stavljaju ajlajner, ali i dalje na veoma suptilan način..

Šezdesetih godina 20. veka donele su mnogobrojne inovacije, ali i novinu u kozmetičkom svetu. Tada je usavršena četkica kojom se ajlajner iscrtava, što je doprinelo preciznije našminkanoj liniji oko očiju. Tadašnji make up trend je bio kombinacija svetlijeg pudera i jasne linije oka da bi se naglasile oči. Žene vole ajlajner zbog zavodljivog izgleda koji izaziva.

U današnje vreme prodavnice sa kozmetičkim preparatima možemo pronaći na gotovo svakom uglu, u kojima se susrećemo sa veoma širokim asortimanom ajlajnera. Tko npr, u ponudi su ajlajneri sa tanjim i debljim četkicama, četkice sa mekšim ili tvrđim vrhom, ajlajneri raznih boja, ajlajneri sa šljokicama… I ne samo to, danas, su žene mnogo opuštenije po pitanju make up-a, pa samim tim i sa tehnikama nanošenja ajlajnera.

 

NAUČI DA PROFESIONALNO NANOSIŠ AJLAJNER

žene vole crveni karmin

OVDE

ZNATE LI DA PROFESIONALNI ŠMINKERI IMAJU NAJVIŠE KLIJENATA?

SONY DSC

POSTANI ŠMINKER