+381607237853 akademija.purity@gmail.com

Zašto treba koristiti 3D kolagen

Zašto treba koristiti 3D kolagen

Zašto treba koristiti 3D kolagen?

Tretmani revitalizacije lica su rezultat integrisanog znanja dermatologa, fizioterapeuta i aromaterapeuta u cilju pružanja usluge vraćanja vitalnosti i svežine kože 100% biljnim preparatima koji se prilagodjavaju stanju i tipu kože klijenta. U tretmanima se koriste jedinstveni prirodni eliksiri koji sadrže pažljivo izabranu kombinaciju ulja, ekstrakata razlicitih biljaka, koji imaju blagotvoran, zdrav i dugotrajan efekat na kožu. Jedinstvena hemijska formula ovih preparata sa sigurnošcu omogucava da se izbegnu bot o k i sve druge invanzivne metode u domenu antiage tretmana lica i tela! Medical collagene 3D je profesionalna kozmetika na bazi prirodnog trospiralnog kolagena, koji je razrađen od strane ruskih naučnika sa Moskovske medicinske akademije I.M. Sečenova. Ovom masažom delujemo direktno na mišice lica, podižemo tonus, poboljšavamo cirkulaciju i uklanjamo znake starenja kože. Ova masaža se narocito preporucuje ženama koje su imale više od 10 bot o k tretmana i ciji su mišici u fazi “mrtvih” opuštenih mišica.  Sve komponente nativnog 3D kolagena čine da koža bude bolje hidrirana, da u dermu dodje do proizvodnje novog kolagena koji ce dati efekat čvrste kože. Tretman traje 70min. Da bi se optimizovali rezultati, preporucuje se serija od 6-12 trertmana, u zavisnosti od stanja kože sa ucestalošcu 2-3 puta nedeljno. Ova kolagenska terapija se preporucuje najmanje 2 puta godišnje.

 

 

Kolagen se stvara u cisternama granulisanog endoplazmatičnog retikuluma kao prokolagen. Prokolagen je izgrađen od tri levogira polipeptidna lanca, koji su međusobno desnogiro uvijeni i stabilizovani vodoničnim vezama, sa slobodnim krajevima. Kada se dejstvom enzima uklone krajevi, dobija se strukturna jedinica kolagena zvana tropokolagen. U ekstracelularnom matriksu jedinice tropokolagena se spontano udružuju u izdužena vlakna kolagena.

Postoji 28 tipova kolagena, opisanih u literaturi. Najzastupljeniji je kolagen I, koji čini osnovna vlakna vezivnog tkiva. Pored njega česti su kolagen II, III i IV. Kolagena vlakna su glavna strukturna komponenta ekstracelularnog matriksa, za koju se vezuju druge strukture (elastin, proteoglikani, adhezivni proteini ekstracelularnog matriksa), ali vlakana ima i u nekim ćelijama. Jako je važan u hrskavici, ligamentima, tetivama, kostima, zubima, omogućava zategnutost kože i krvnih sudova. Prisutan je i kao kristalin u očnom sočivu.

Pogledajte kako se radi piling lica

OVDE