Select Page

Zašto je plava kosa zapravo žuta

Zašto plava kosa zapravo žuta

Plava boja je uvek bila odlika prefinjenosti i dobrog stila. Medjutim put do tako platinaste boje je težak i treba dosta strpljenja. Biserne čiste nijanse kao i pepeljaste su oduvek bile popuarne po svojim neverovatnim efektima.
Da bi se bolje razjasnila problematika dobijanja platinaste plave boje treba razmotriti temu pigmenata od kojih sve zavisi. Na ovim prostorima žene imaju crveni pigment zbog kojeg se teško izvlače plave nijanse. Dok žene iz Engleske, Nemačke ili nekih skadinavskih zemalja najlakše izvlače plavu boju jer imaju drugačiji pigment.

Zašto je plava kosa zapravo žuta i da li postoji način da se to reši?

Ako već sami želite da predjete u plavo onda uvek pročitajte uputstvo na farbi za kosu kao i to koliko tonova posvetljuje. Da biste znali koliko će vam farba na prirodan način izvući plavu boju podjite od prirodnih tonova. Ako ste smedji a želite da budete platinasto plavi svakako da nećete samo farbom uspeti da izvučete tako dobru boju. Farbe generalno posvetljuju 2-4 tona a ukoliko želite da dodjete do 10 – og tona onda morate upotrebiti blanš. Plavuše obično imaju žućkast koren zato je važno da izvučete pramenove blajhanjem ili stavljanjem preliva. Tokom farbanja kose u plavo neophodno je da nanošenje farbi količinski bude dovoljno. Važno je da farbu držite najviše 40 minuta i ne kraće od toga.
Ukoliko ste previše tamni onda na potpuno prirodan način nećete moći da predjete u plavo te tako budite spremni na korišćenje blanša. Ako preterate sa nanošenjem plave boje može se desiti da poprimite zeleni pigment.
Najveći problem u svemu ovome vam predstavlja odabir farbe ali i to ne mora da predstavlja veliki problem sada kada vam je to malo bolje predstavljeno.

 

Pogledajte kako izgledaju romantične frizure