Select Page

Zasto je dobra kopriva za kosu

Zasto je dobra kopriva za kosu

Nešto što pomaže u smanjenju gubitka kosa i podstiče rast kose je svakako kopriva. Kopriva u sebi ima vitamin C pored mnogih hranljivih svojstava. Kopriva takodje poboljšava opšte stanje kose i na taj način je kosa jača i zdravija.
Korišćenje koprive u ishrani je dobro za zdravlje kose. Osušena kopriva sadrži oko 40 % proteina koji može pomoći poboljšanju stanja kose. Kopriva sprečava gubitak kose i podstiče rast nove kose. Iako nema dokazanih tvrdnje mnoge studije ipak to podržavaju. Ekstrakt korena koristi se za lečenje drugih nedostataka. Kopriva se može kupiti u proizvodima poput šampona i regeneratore koji će pomoći kod gubitka kose.

Zasto je dobra kopriva i šta podstiče rast kose?

Ako želite sami pripremiti koprivu, domaći recepti koprive rade se tako da se u kipuću vodu doda sušena kopriva i malo jabučnog octa. Nakon što se ohladi, umasira se u kosu i vlasište. Ako često koristite taj recept, možete poboljšati zdravlje i stanje kose.
Ulja-Kada je u pitanju rast tu je fenomenalan brahmi i ricinus
Pantenol rastvor- Pantenol se koristi za negu lica, tela, ali i kose. Prska se na teme pre svakog pranja, a nekada ga možete izmešati sa ricinusom i nanese se na celu kosu i sa tim na glavi prenoći. Opšte poznato je da pantenol pozitivno utiče na rast kose. Čak se i koristi i pri terapiji za ćelavost kada nije u pitanju genetski faktor.

Hranljivim sastojcima možete i Vi povratiti elastičnost i rast kose za veoma kratko vreme OVDE

 

Saznajte kako možete očistiti lice

DSCN6850