Select Page

Zanosne lokne - sa nastave na predmetu NEGA KOSE

Zanosne lokne

Tema današnjeg predavanja bile su zanosne lokne poput onih sa revija Victoria Secret.

Takva tekstura kose još više dolazi do izražaja ako imate svetlije pramenove ili vam je kosa kolorisana “ombre” tehnikom.

Studenti su koristili presu za dobijanje ovakvih frizura. Pod vođstvom profesorke Dragane Levaja studenti su učili pravilnu tehniku i smer izvlačenja lokni, tako da ne oštećuju dlaku klijenta i da otvore lice nameštanjem kose.

Ohlađene lokne rastresli smo retkim češljem i natapirali koren kose kako bi dobili na volumenu. Lak za kosu učvrstio je čitavu frizuru.

Ovakav stil najčešće se viđa u dnevnim, opuštenim kombinacijama ali sve češće i u svečanim prilikama i na crvenom tepihu.

Više o smeru MAKEUP ARTIST pogledajte OVDE

 

Napravite lokne u stilu Keri Bredšo u samo 5 koraka

Keri Bredšo je, iako je prošlo deset godina od poslednje epizode serije “Seks i grad”, ostala idol mnogim mladim devojkama širom sveta. Njen stil, način života i stan u kom je živela, postali su kultno obeležje ove serije. Takođe, Keri je prepoznatljiva i po njenim savršenim loknama.

Ako želite da postignete Kerine “savršeno neuredne” lokne pogledajte kako to jednostavno možete postići u samo 5 koraka:

 

Korak 1: Na suvu kosu, napravite veliki razdeljak od početka kose do iza uha, a ostalo zakačite šnalom.

Korak 2: Izdvojite mali deo kose i uvijajte ga oko figara debljine 2 cm od korena kose do sredine.

Korak 3: Dok puštate lokne sa figara, nastavite da uvijate kosu, da biste uvili i krajeve.

Korak 4: Dok se lokne hlade, izdašno ih isprskajte lakom za kosu.

Korak 5: Kad su se lokne ohladile, zabacite kosu unazad i prstima prođite kroz njih da biste ih rastresli. Ne plašite se da ih malo izgnječite, jer što su lokne neurednije, to bolje.

Korak 6: I lokne su tu!