+381607237853 akademija.purity@gmail.com

ŠTA TREBA DA PITATE PRE NEGO ŠTO ZAKAŽETE MANIKIR? - sve o bezbednosti i kvalitetu usluge

Pre nego što zakažete manikir

Pre nego što poželite da zakažete manikir u kozmetičkom salonu, stručnoj osobi odnosno kozmetičaru neophodno je postaviti nekoliko pitanja. Pitanja se odnose prvenstveno na sledeće segmente:

  • Da li se u salonu koristi sterilizator?

Jedno od najvažnijih pitanja je i pitanje o sterilizatoru. Odnosi se prvenstveno na vašu sigurnost ,kako ne bi došlo do određenih infekcija koje se mogu preneti preko instrumenata za rad, kao što su canglice za sečenje zanoktica, potiskivača za zanoktice, turpija. Pre sterilizacije od strane kozmetičara, neophodno je da se pribor dobro dezinfikuje, dezinfekcionim sredstvima odnosno antisepticima ili dezinficijensima, da bi se nesmetano mogla izvršiti sterilizacija u sterilizatoru. Sterilizacija je apsolutan pojam u odnosu na dezinfekciju koja se odnosi na delimičan pojam kada je uklanjanje patogenih mikroorganizama u pitanju.

  • Da li se usluga obavlja kvalitetnim materijalom?

 Kvalitetan materijal se odnosi na materijal koji je predviđen isključivo za profesionalnu upotrebu, koji se može priuštiti od strane ekskluzivnih zastupnika za takvu vrstu brendova uz neophodnu edukaciju koju potrebno da prođe profesionalac koji želi takvim brendom da se bavi. Kada je nekvalitetan materijal u pitanju, može se dogoditi da će tehnika na noktu biti kratkotrajna, da će se recimo gel sa nokta podizati, a to može dovesti do ozbiljnih infekcija bakterijom pseudomonas ili eventualno gljivičnom infekcijom. Ako su preparati kojim negujemo kožu ruku u pitanju, alergijske reakcije na koži su svakako nedopustiv momenat.

  • Da li je UV lampa kvalitetna , odnosno da li se vršila redovna zamena UV sijalica?

Važnost redovne zamene sijalica u UV lampi je veoma velika. Neredovna zamena sijalica dovodi do nedovoljno osušenog materijala na noktu, jer uloga UV sijalice jeste pretvaranje recimo gela iz polutečnog stanja u čvrsto. Prilikom nedovoljno osušenog gela na noktu ,posle vrlo kratkog vremena dovodi do podizanja istog od nokatne ploče i stvaranja infekcija od strane bakterija i gljivica, što je složićete se , nedopustivo.

Savet: Negujmo se ali strogo po preporuci kod ozbiljnih profesionalaca kao i u visokokvalitetnim objektima.

 

NAUČITE PROFESIONALNI MANIKIR

Bolesti noktiju

OVDE

NA ŠTA UKAZUJU PROMENE NA NOKTIMA?

promene na noktima

POGLEDAJTE OVDE