+381607237853 akademija.purity@gmail.com

VEZA IZMEĐU VODE I CELULITA - stvaranje pomorandžine kore

Veza između vode i celulita

Veza između vode i celulita je veoma bitna za njegovo uklanjanje. Zadržavanje vode utiče na izgled kože, odnosno na strukturu i promene u kolagenim vlaknima, koja usled pritiska postaju degenerisana. Koža tada dobija izgled pomorandžine kore. Osim toga, celulit je, kao i višak vode, posledica otežane cirkulacije krvi i limfe. Usled toga, gomilaju se toksini i masne naslage pod kožom i eto celulita.

Postoji više faza celulita i prvi je onaj koji nije vidljiv golim okom već samo kad se uštine koža. To je takozvani edematozni celulit koji je rezultat nakupljaja tečnosti u tkivima, ujključujući i masne ćelije.

Ukoliko želite telo bez grudvica i savršeno glatku kožu, odmah proučite kako izbaciti višak vode iz organizma.

Celulit, ako ga ne tretirate, neće postati bolji, nego samo sve gori. Počnite da vežbate i da se krećete više. Pokrenite tako krv i limfu, pijte dovoljno vode i promente sve ostale loše navike koje dovode do ovog problema.

Poželjno je raditi i limfnu drenažu kako bi se veza između vode i celulita izbalansirala:

Limfna  drenaža  je  posebna   procedura     kojom   se   vrši   eliminacija    viška   ekstracelularne tečnosti    i   štetnih metaboličkih  produkata  koji se u njoj nalaze. Od  manuelne  masaže se razlikuje  prema masažnim  hvatovima  i mehanizmu  delovanja. Limfna  drenaža  je  jedna  veoma  efikasna  tehnika  za detoksikaciju   organizma   i regeneraciju  tkiva.  Manuelnom  limfnom  drenažom  specifičnim  pokretima ruku koji se ritmično   ponavljaju   ravnomerno    povećavajući   i  smanjujući   pritisak   povećava   se protočna sposobnost  limfnih sudova.  Intezitet  pritiska je veoma  bitan.  Treba  da bude toliki  da  deluje  na kožno  i potkožno  tkivo,  a na mišiće skoro  nikako.  Ako je  pritisak prejak limfa prolazi kroz zidove limfnih sudova i protok se onemogućava, tj. otok se povećava.

POSTANI PROFESIONALNI MASER

masaža ramena

KLIKNI OVDE

POSTANI WELLNESS I SPA TERAPEUT

šta je shiatsu masaža

KLIKNI OVDE