Select Page

Važnost masaže za organizam

Važnost masaže za organizam

 

Važnost masaže za organizam.Da biste primenili tretman masaže neophodno je da poznajete važnost masaže za organizam.Masaža se može definisati i kao najbolja terapijom i metoda lečenja jer se i u istoriji koristila za ublažavanje bola nastalog od teškog fizičkog posla. Masaža je prvi put primenjena u 19. veku dok su mnogi terapeuti preuzeli tehnike tradicionalne Kine, Indije, Egipta, Grčke i Rima i prilagodili je potrebama savremenog čoveka. Masaža ima ulogu da popravi opšte stanje organizma i ublaži tegobe i ubrza proces oporavka.
Važnost masaže za organizam je da masaža eliminiše stres što je velika dobrobit za čitav organizam. Oslobadjanje od stresa i jeste ključ zdravog života. Takodje pospešuje psihičko opuštanje jer ubrzani tempo života izaziva stret pa i povećani nivo hormona stresa može dovesti do nesanice i glavobolje. Masaža izaziva dobro raspoloženje i podstiče opuštanje. Ukoliko imate bol u ledjima i vratu zbog lošeg držanja tela onda je relaksaciona masaža vrlo preporučljiva. Ali i poboljšava tonus mišica i trajno popravlja držanje tela koje je odraz zdravlja kod svakog čoveka. Masažom se podstiče cirkulaciju krvi mehaničkim stilulansom krvnih sudova i smatra se izuzetno važnom za osobe koje imaju probleme sa cirkulacijom.
Redovna masaža utiče na smanjenje glavobolje jer pomaže telu da održi optimalan nivo opuštenosti i da se oslobodi stresa. Na taj način se smanjuju šanse od napada migrene i tenzionih glavobolja. Masaža ima važnu ulogu kao dodatak standardnim procedurama koje se koriste posle povreda koštanog i mišićnog tkiva. Masažom se, zahvaljujući povećavanju cirkulacije do mesta povred,e povećava dotok kiseonika i hranljivih materija do oštećenog tkiva, pa samim tim mesto povrede brže zaceljuje i rehabilitacija je uspešnija.

Više o kursu za PROFESIONALNOG MASERA klikom OVDE 

Za osobe koje imaju normalne aktivnosti u toku dana dovoljno je da idu na tretman masaže jednom nedeljno, kako bi održali optimalan tonus mišića i izbacili nakupljene štetne materije iz njih. Za osobe koje se intenzivno bave fizičkim aktivnostima, posebno za profesionalne sportiste, masaža je skoro svakodnevna potreba. Masažu je najbolje izvoditi neposredno posle aktivnosti zbog momentalnog izbacivanja toksina i brzog oporavka od velikih napora. Time se sprečava taloženje toksina i telo se brže vraća u stanje opuštenosti i spremnosti. Takođe se preporučuje masaža celog tela pre parcijalne. Čovek nije skup delova tela, od kojih svaki deluje za sebe, nezavisno od drugih, nego celovito biće, čiji svaki aspekt zavisi od drugog, podržava ga i nadopunjuje.