+381607237853 akademija.purity@gmail.com

UV ZAŠTITA ZIMI DA ILI NE?!

Uv zaštita zimi da ili ne?!

UV zraci su prisutni tokom cele godine, samo u različitim količinama, što znači da je Uv zaštita zimi takođe potrebna, posebno ako idete negde na planinu, jer se UV zraci odbijaju o reflektujuće površine poput snega ili vode, što objašnjava zašto ljudi i na odmoru tokom zime mogu da dobiju preplanuo ten.

Izaberite preparate prema stanju i potrebama vaše kože. Pri tom, odabrana krema obavezno mora da zaštiti vaše lice od štetnog sunčevog zračenja. Visinu zaštitnog faktora birajte prema tipu kože po pravilu – što svetliji ten, to viši faktor.

Nežna i tanka koža oko očiju mnogo je osetljivija od kože lica, zato ne zaboravite da na planinu ponesete posebnu kremu za negu kože oko očiju sa antirid dejstvom.
Koristite i zaštitni balzam za usne.

Usne nemaju lojne žlezde koje ih podmazuju, koža na njima je tanka, osetljiva i sklona dehidrataciji i pucanju. Zato ih morate posebno zaštititi od mraza, sunca i vetra. Uveče ih mažite samo sjajem, a tokom dana nanesite UV stik sa visokim zaštitnim faktorom ili, još bolje, jedan od posebnih stikova na bazi cinka za skijaše. Gledajte da se u vašem zimskom neseseru nađe i stik za regeneraciju kože usana, jer hladnoća i UV zračenje mogu da izazovu iritaciju i pored vaše brige.

Ukoliko nakon dana provedenog na hladnoći, na licu primetite sitne bubuljice i crvenilo, a koža počne da vas svrbi, verovatno je reč o alergiji izazvanoj UV zracima ili pak mirisima, konzervansima i masnoćama koje se nalaze u kremama za sunčanje. Osobe sa osetljivom kožom treba da koriste kreme namenjene deci i bebama ili one za osetljivu kožu.

Kreme koje stavljate tokom dana treba da imaju ne samo visok SPF faktor za zaštitu od UVB zraka koji izazivaju opekotine, nego i UVA filtere. UVA zraci ne stvaraju vidljiva oštećenja, ali deluju dubinski, što dovodi do degeneracije ćelija i povećava rizik od tumora. Ukoliko ne nosite kapu, posebnu pažnju obratite na zaštitu nosa i ušiju.

Nežna i tanka koža oko očiju mnogo je osetljivija od kože lica, a osim što je izložena UV zračenju i hladnoći, mučimo je žmirkanjem kojim se branimo od viška svetlosti. Otud ne čudi što se baš tu stvaraju prve bore. Ne zaboravite da na planinu ponesete posebnu kremu za negu kože oko očiju sa antirid dejstvom. Nanosite je uveče na čistu kožu i ujutru ispod kreme sa zaštitnim faktorom.

U našoj prodavnici možete naći Skinology kreme sa zaštitnim faktorom - ZAŠTITITE VAŠU KOŽU U ZIMSKOM PERIODU

antrid-krema-oči-15ml

POSETITE NAS

KURS ZA KOZMETIČARA - profesionalnost, znanje i praksa

kurs za kozmetičara

OVDE