Select Page

UTICAJ RELAKS MASAŽE LICA

Masaža je najstariji prirodni način liječenja i opuštanja organizma. Njena primjena datira još od davnih civilizacija koje su prepoznale potrebu za dodirivanjem bolnih dijelova tijela. Osim za bol, njeno pozitivno terapijsko dejstvo utiče na cirkulaciju i metabolizam, dijeluje na cijelokupnu muskulaturu tijela, smanjunje spazam mišića i vrši opuštanje nervnog sistema. Prevedena na brojne jezike u svijetu, riječ „masaža“ uvijek ima isto ili slično značenje – dodirivati. Liječenje i opuštanje dodirom ima terapeutsko, estetsko i relaksirajuće dejstvo.

Najpopularnije masaže lica su:

  1. Relaks masaža (relax masaža) – lagana i umirujuća masaža koja povećava cirkulaciju i otklanja nervnu napetost. Podstiče opuštanje mišića.
  2. Masaža vulkanskim kamenjem (hot – stone masaža)– opuštanje mišića crnim vulkanskim kamenjem. Relaksira i poboljšava cirkulaciju.
  3. Šijacu (shiatsu) masaža– tradicionalna orijentalna metoda koja se bazira na pritiskanju.
  4. Energetska masaža – pruža čulima dugotrajno opuštanje i harmoniju, a i poboljšava opšte stanje organizma.
  5. Limfna drenaža – nezaobilazna kod podočnjaka, podbulog (natečenog) lica.
  6. Miolifting – kod osoba u zrelim godinama, kad su nabori već počeli da se primjećuju.
  7. Masaža za tonus mišića – tehnika kojom se mišićni tonus podiže u njihov fiziološki položaj.

Relaks masaža – kako samo ime kaže, u pitanju je masaža koja će Vam pomoći da se maksimalno opustite. U pitanju je prijatna, ručna masaža, kojom se postiže potpuno fizičko i mentalno opuštanje, opuštanje mišića lica, vrata, dekoltea, njegovanje, zatezanje i čišćenje kože. Smanjuje se napetost i ubrzava cirkulacija. Veoma je prijatna i pomaže kod osoba koje imaju hronične glavobolje i koje su pod stresom.

Ukoliko imate problema sa upalom sinusa koja ujedno prouzrokuje i bol, trebali biste da probate relax masažu lica, Nakupljeni sekret u gornjim nosnim kanalima prouzrokuje jake glavobolje  i osjećaj natečenosti lica. Stručna masaža uz propratno inhaliranje razbija sekret i oslobađa blokirane nosne kanale. Važna stavka je i poboljšanje cirkulacije krvi, što znači da se stimulacijom krvotoka poboljšava i dotok kiseonika u svaku ćeliju, što je od prevashodne važnosti.

Stimuliše se izbacivanje metaboličkih produkata i ugljen-dioksida. Smanjuje se nivo hormona stresa kortizola u krvi, ali takođe dolazi i do porasta broja bijelih krvnih zrnaca koji su dio imunog sistema. Otklanja se umor i napetost, pa samim tim naš organizam postaje jači i otporniji.

Već je odavno svima poznato da na licu i glavi postoje tačke povezane sa određenim organima u tijelu, te da se pravilnom stimulacijom, tj. masažom tih tačaka može značajno umanjiti bol u glavi, tegobe usled menopauze, nerva napetost, zubobolja, problem sa sinusima itd. Koriste se prirodna ulja bogata vitaminima, koja hrane kožu i čine je sviježom i ljepšom. Osim što ćemo masažom podstaći cirkulaciju krvi lica i glave, vaša koža dobiće zdrav sjaj.

Tretmani relaks masaže dostupni su svima u bilo kom vremenskom i starosnom dobu. Može se primenjivati kao redovan relaksirajući i njegujući tretman, ali i kao dopuna drugim fizičkim tretmanima.

Izabrano je pet klijenata kojima je potrebna relaks masaža i rađeno je istraživanje na njima. Tretirani su dva puta nedeljno tokom tri nedelje.

Dobijeni su sledeći rezultati: sa jednim klijentom nije postignut željeni efekat i došlo je do manjeg napretka, a kod ostala četiri klijenta došlo je do vidnog i izuzetnog napredtka, djelovalo je na njih opuštajuće i smirujuće, koža je imala blistav sjaj.  To znači da je relativna uspješnost ovog tretnana oko 80%.

Relaks masaža lica je jedna od najprirodnijih i najkorisnijih masaža. Lice je najvidljiviji dio tijela i govori mnogo o vašem odnosu prema zdravlju i njezi lica. Masaža lica može da pomogne u onome što sigurno želite. Njegovana osoba se osjeća sigurno, samouvjereno, opušteno i uživa u radostima života, jer su njen um, misao, duh i tijelo, u potpunoj harmoniji.

 

SEMINARSKI RAD

Predmet: Coaching

Tema: Uticaj relaks masaže lica

Profesor: Željko Stanojević

Student: Milica Šćekić

Beograd, 2019

POSTANI PROFESIONALNI WELLNESS I SPA TERAPEUT!

Trikovi za prirodni lifting lica

ČAS NEGE TELA I DUHA

čas nege tela i duha