Select Page

DA LI JE POTREBNO URADITI KOREKCIJU TRAJNE ŠMINKE?

Da li je neophodno uraditi korekciju trajne šminke?

Korekciju trajne šminke treba uraditi godinu dana nakon prvog tretmana. Prva korekcija je bila mesec dana nakon tretmana a osveženje boje nakon godinu dana. Brzina spremanja kod žena na početku svakog ispunjenog dana je od presudnog značaja. Savršen izgled zahteva više vremena, ali, možemo se složiti, da daje ženi osećaj sigurnosti i samopouzdanja. Zahvaljujući trajnoj šminki ili mikropigmentaciji obrva, kapaka ili usana, savršen izgled u svakoj situaciji je apsolutno dostižan. Mikropigmentacijom postižemo korigovanje određenih nedostataka ubacivanjem pigmenta u kožu, a na taj način postižemo efekat konstantne lepote. Takođe, je idealan tretman za žene koje nemaju volje i smisla za šminkanje a žele da izgledaju uvek doterano.

Trajna šminka obrva je deo trajne šminke koji je najzastupljeniji. Kako su obrve okvir oka, tako sve žene žele imati savršene obrve. Ovaj tretman je rešenje za sve žene koje imaju tanke, retke ili ne dobro negovane obrve. Postoji više načina na koji se može uraditi trajna šminka obrva. Metode su: realistične, puder, popunjena cela forma ili kombinova tehnika. Ovakvim načinom rada se ispunjava lična želja klijenta za oblikom, debljinom, i bojom pigmenta. Svaki klijent koji se odluči na ovakav tretman će imati savršene obrve bez ijednog utrošenog minuta na njih u svakodnevnom šminkanju. Tretman trajne šminke nije dugotrajan. Period iscrtavanja je od jednog do dva sata, a sam tretman nije bolan jer se radi sa lokalnim anestetikom.

Pva korekcija mikropigmentacije obrva se radi u periodu između trideset petog i četrdesetog dana kada koža potpuno zaraste i kada je apsolutno bezopasno da se opet prave mikropovrede kože. Druga korekcija, takozvano retuširanje ili korekcija boje trajne šminke se radi nakon godinu dana. Kada se uradi i retuširanje, stanje obrva će ostati nepromenjeno u narednih tri do pet godina.

POSTANI ESTETIČAR-KOZMETIČAR ILI MAKEUP ARTIST

preparati za izbeljivanje kože

ZAŠTO SE OPREDELITI ZA NADOGRADNJU TREPAVICA?

zašto se opredeliti za nadogradnju trepavica