Select Page

ZAŠTO SE OPREDELITI ZA NADOGRADNJU TREPAVICA? - karakteristike nadogradnje

Zašto se opredeliti za nadogradnju trepavica?

Zašto se opredeliti za nadogradnju trepavica? Danas gotovo da ne može da se zamisli oko bez dugih i gustih trepavica. Dugačke i guste trepavice uvek izazivaju divljenje. Ipak, nemojte biti zavidne jer dugačke trepavice nisu uvek dar prirode niti rezultat kvalitetne maskare. Danas mnoge žene, zarad lepote, neretko odlaze u kozmetičke salone ne samo na tretmane lica i tela već i na nadogradnju trepavica. Ipak, pre nego što se odlučite da promenite imidž uz pomoć veštačkih trepavica, treba da znate nešto više o ovoj metodi.Još davnih dana, pozorišne i filmske glumice obavezno su, zbog bolje izražajnosti lica, pre predstava i snimanja lepile veštačke trepavice. 

U drugoj polovini prošlog veka veštačke trepavice prodavale su se na kozmetičkim odeljenjima velikih robnih kuća i bile su dostupne svim ženama koje su na ovaj način želele, makar privremeno, da poboljšaju svoj izgled. Tako su naše mame mogle da kupe trepavice i da ih uz pomoć specijalnog lepka zalepe na kapke. Takve trepavice bile su “spas” za gala prijeme i velika slavlja, trajale su nekoliko sati i sasvim dobro su osvežavale lice. Jedina mana im je bila ta što su izgledale previše veštački. Naime, ranije su se koristile trepavice u “jednom komadu” koje su se lepile od unutrašnjeg ugla kapka ka spoljašnjem, dakle prekrivale su ceo kapak.

Danas je situacija drugačija jer se uglavnom koriste snopići dlačica koji se takože lepe za gornji kapak, ali samo na onim mestima gde su prirodne trepavice prorežene. Današnjom tehnologijom dobija se tri vrste trepavica: kratke, srednje i dugačke a prave se od prirodnih ili veštačkih dlaka, prirodne su bolje, jer većina veštačkih dlačica zapravo su najlonska vlakna koja, ako upadnu u oko, mogu da izazovu upalu. Lepak je izražen na bazi smole i proizvodi se u dve varijante – bezbojan i u crnoj boji. Crni lepak izgleda kao tanka linija ajlajnera, te se preporučuje damama koje inače koriste ajlajner.

Razumljivo je da lepak i trepavice moraju da budu dermatološki i oftalmološki ispitani, pa je zato rizik sveden na minimum. Ali, poslednjih godina raste broj osoba koje su osetljive na brojne spoljašnje faktore. Ali, to ne znači da sve alergične osobe treba da se odreknu nadogradnje trepavica. Jednostavno, prvo treba da zalepite dve ili tri dlačice na kapak da biste proverili da li lepak izaziva crvenilo i nadražaj.

POSTANI ESTETIČAR-KOZMETIČAR, MAKEUP ARTIST ILI WELLNESS I SPA TERAPEUT

kako se pravilno čisti lice

POGLEDAJTE KAKO SE RADI NADOGRADNJA OBRVA

kako se radi nadogradnja obrva