+381607237853 akademija.purity@gmail.com

Zašto treba uraditi japansko senčenje obrva? - četvrti čas na kursu microshadinga

Zašto je dobro uraditi japansko senčenje obrva?

Zasto je dobro uraditi  japansko senčenje obrva?

Ova tehnika spada u kategoriju polutrajnog make upa (‘semi-permanent’). Japanska metoda omogućuje da se dobije prirodan izgled obrva, a u upotrebi je pet različitih tehnika senčenja. Rezultat kod japanske metode iscrtavanja obrvaje toliko prirodan da je razlika između obične i nacrtane obrve gotovo nevidljiva, pošto se svaka dlačica crta upravo tamo gde prirodna nedostaje. Prednost tretmana japanskog senčenja obrva je što se obrve ne mogu izbrisati kao u slučaju klasičnog make upa, nego su postojane na bazenu, plaži i u teretani, a moguće je i steći više klijenata jer ova tehnika pruža mnogo više mogućnosti. Lice izgleda mlađe i vedrije pošto su obrve prilagođene vašem licu u potpunosti.Postupak senčenja obrva japanskom tehnikom sastoji se od nekoliko koraka, a prvi je savetovanje o željama i procena trenutnog stanja obrva. Potom sledi digitalni izračun simetrije, slikanje i samo senčenje.

Oblik i simetrija obrva variraju od klijenta do klijenta i zavise od položaja ostalih delova lica. Oblik obrva zavisi i od anatomije lica klijenta, koja je individualna kod svakog klijenta. 

Simetrija je vezana za geometriju, ona je preslikavanje figura u geometriji. Simetrijom se naziva i osobina simetričnosti figure u odnosu na pravu (osu), tačku (centar) ili ravan, tj. svojstvo geometrijske figure da ima osu simetrije, centar simetrije, ili ravan simetrije.

Početak svake obrve određujemo tako što osu simetrije virtuelno provlačimo kroz početak oka a linija preseka je početak obrva klijenta. Širinu obrve, tj. duž A1A2 je uvek od 5 do 7 milimetara. Luk obrve, tj. najviša tačka obrve se određuje tako što se kroz tačku A2 pod uglom od 30 stepeni izvlači vertikalna duž koja se spaja u tzaački B1 koja se provlači od nozdrve klijenta preko zenice klijenta i spaja se sa ovom duži. B2 tačku dobijamo povlačenjem normalne linije u odnosu na tačku B1 i to 2 milimetra kraću od duži A1A2 samim tim duž B1B2 će biti od 3 do 5 milimetara.

Poslednju, petu tačku, tzv. C tačku, dobijamo izvlačenjem duži od nozdrve klijenta kroz kraj oka klijenta. C tačka se mora nalaziti iznad A1 tačke a ispod B2 tačke. Visinu te tačke majstor i klijent određuju uglavnom dogovorom. Spajanjem ovih tačaka dobijamo okvir obrve, tačnije, okvir unutar koga iscrtavamao dlačice japanskom metodom iscrtavanja obrva.

Nakon toga, šublerom prebacujemo osu simetrije na drugu obrvu i na taj način dobijamo apsolutnu simetriju obrva i sigurnost da će japanska metoda senčenja obrva biti uspešna.

POSTANI ESTETIČAR-KOZMETIČAR, MAKEUP ARTIST I WELLNESS I SPA TERAPEUT

MG_6573

KLIKNI OVDE

INFORMIŠI SE O KURSU JAPANSKOG SENČENJA OBRVA

oblikovati obrve

OVDE