+381607237853 akademija.purity@gmail.com

UPOTREBA VAPOZONA

UPOTREBA VAPOZONA

Vapozon je aparat koji se koristi za ispuštanje vodene pare obogaćene ozonom i kiseonikom. Upotreba vapozona već dugo nalazi svoje mesto u kozmetologiji u pripremi lica za kvalitetno čišćenje, čime se postiže dubinska dezinfekcija kože, otvaranje pora i odmašćivanje (masnog i mešovitog ) tipa kože. Vapozon spada među najčešće korišćenje aparate kozmetičkih salona koji nude usluge čišćenja lica.

Funkcije:

 1. Otvaranje pora kako bi se koža duboko očistila.
 2. Para prodire u pore, omekšava nakupljenu nečistoću, mitisere, ostatke kozmetike i ostale nečistoće, kako bi se kasnije lakše očistile.
 3. Specijalni ozonski generator, stvara ozon i efikasno ubija sve vrste bakterija na koži, što doprinosi zdravlju kože, te omekšava izumrle ćelije na površini kože i samim tim omogućava da se lakše uklone.
 4. Pojačava mikro obnavljanje kože, kako bi se ubrzao nastanak novih ćelija i redukovale bore na koži.
 5. Obezbeđena je funkcija samodijagnostikovanja, dotok struje će biti automatski isključen kada nivo opadne ispod zadatog limita.
 6. Takođe postoji tajmer koji služi za podešavanje vremena u skladu sa specifičnošcu kože klijenta.

Indikacije i kontraindikacije:

Indikacije kod primene vapozona su sledeće: razmekšavanje rožastih ćelija epiderma tokom termoprocedure doprinosi lakšoj i efikasnijoj komedoekspresiji.

Kontraindikacije su: rozacea i kuperoza, krvava stanja, bajpas, psihički poremećaji, otvorene rane, astma.

Kod upotrebe vapozona bitno je voditi računa o odstojanju odnosno udaljenosti korisnika usluga od aparata, kao i o vremenu delovanja vodene pare na određeni tip kože. Ukoliko je koža deblja i masnija, odstojanje treba da je kraće. Ako je koža normalna, suva ili osetljiva, odstojanje od aparata treba da bude veće, a izlaganje vodenoj pari  kraće. Kod umorne kože vreme izlaganja vodenoj pari takođe se smanjuje na nekoliko minuta.

Delovi  vapozona:

Dizna za paru

 1. Ručka za regulaciju visine dizne 8.Ručka za podešavanje
 2. Posuda za vodu                              9. Cev
 3. Tajmer                             10. Točkići
 4. Indikator lampica za napon 11.Nožice
 5. Indikator lampica za ozon 12.Šraf za fiksiranje postolja
 6. ON/OFF prekidač

POGLEDAJTE VIŠE O PLAZMA PENU

plazma pen

OVDE