Select Page

PLAZMA PEN - rejuvenacija 21. veka

Plazma pen

Plazma pen je najinovativniji aparat kojim se postižu neverovatni rezultati umanjenja bora, strija, ožiljaka… U eri rejuvenacije, mezoterapije, silikona, filera i ostalih invazivnih tretmana, plazma pen se ističe na potpuno neverovatan način.

Plazma pen aparat koristi direktno plazma tehnologiju. Plazma je u ovom slučaju četvrto agregatno stanje, a plazma nastaje kada se jedna dioda koja je pričvršćena za pen nađe u neposrednoj blizini druge diode koja je koža. Tada dolazi do pražnjenja energije i ispuštanja plazme, stvara se plazma oblak i oslobađa se ozon. Približavanjem dioda jedne drugoj dolazi do pojave mikro varnice kojom se prave male povrede na koži dubine oko 0,05mm.

Period lečenja je kratkotrajan. Prvih 24h koža ne sme da dođe u dodir sa vodom, ali se sve vreme maže gentamicinom . Nakon 24h od tretmana nastavlja se terapija gentamicinom i tako narednih 7 do 10 dana. Tačkice su vidljive na koži tri dana, a nakon toga ih nema. U tom periodu se stvaraju male krastice,krastice su nalik na perutanje kože. Te krastice vrlo brzo spadaju, i to konstantnim umivanjem kože i terapijom gentamicinom. Rezultati su vidljiviji iz dana u dan. Ćelije vezivnog tkiva se skupljaju, podstiče se regulacija kolagena i elastina. Koža postaje mekša, svetlija i zategnutija. Preporučuje se da se osobe nakon tretmana plazma penom ne izlažu suncu i da svakako mažu kreme sa zaštitnim faktorom.

Osobe koje mogu raditi ovaj tretman su osobe koje nemaju problem sa zarastanjem rana, osobe koje nemaju problem sa pojavom ožiljaka, osobe koje nisu u ciklusu i nisu trudnice ili dojilje, osobe koje nisu osetljive na lidokain.

Dužina trajanja plazma pen tretmana na Akademiji za estetiku i kozmetologiju Purity je oko sat vremena, u zavisnosti od regije koja se radi. Preporučuje se da se u jednom danu ne uradi više od tri regije. Vodite računa kod kog elektrokozmetičara ćete uraditi tretman jer nestručne osobe mogu lako napraviti veći problem od onog koji ste imale.

POSTANI ESTETIČAR KOZMETIČAR

kontraindikacije za japansko iscrtavanje

POGLEDAJTE VIŠE O VEŽBAMA ZA LICE

vežbe za lice