Select Page

ULOGA KRVNE PLAZME U REGENERACIJI TKIVA - tretman krvnom plazmom

Uloga krvne plazme u regeneraciji tkiva

Uloga krvne plazme u regeneraciji tkiva – prp tretman. Jedan od najkvalitetnijih tretmana danas jeste tretman krvnom plazmom. Krvna plazma se može primenjivati i na regiji kože lica, vrata i dekoltea u cilju regeneracije kao i podmlađivanja. Prvi korak jeste vađenje krvi pacijentu od strane stručno obučenog osoblja, kao što je medicinska sestra odnosno osoblje koje je pohađalo medicinski ili stomatološki fakultet. Epruveta sa izvađenom krvi se aplikuje u aparat- centrifuga. Centrifugiranjem krvi se izdvajaju plazma i trombociti koji sadrže faktore rasta. Upravo su faktori rasta zaslužni za regeneraciju ćelija kože, izgradnju mladog tkiva i proizvodnju kolagena koji koriguje vidljive efekte boranja.

Plazma sadrži važne krvne proteine, hormone i hranljive sastojke koji pomažu tkivu da se obnovi. Ona se u kožu ubrizgava injekcijama, sitnim ubodima, na rastojanju od jedan centimetar od strane takođe stručno obučene osobe kao što je estetski hirurg. Pored injektivnog ubrizgavanja plazme u ciljane regije kao što su bore, plazma se može aplikovati direktno na kožu nakon korišćenja mezopen aparata koji će u toku rada napraviti mikropovrede na koži, koje će dati prostor za prodor svih blagodeti krvne plazme.

Deo plazme koristi se za podmlađivanje određenog dela kože (lica, vrata, dekoltea, nadlanica i nadlaktica, dela oko kolena, unutrašnjeg dela butina, pa i stomaka), a deo za pravljenje filera čiji je zadatak da popune dublje bore (oko usana, na vratu i dekolteu). Iako na prvi pogled deluje da je reč o bolnom postupku, to definitivno nije tako. Prvo, pre njegove primene možete da dobijete lokalni anestetik. Osim toga, postupak se izvodi veoma tankim iglama kakve se koriste za mezoterapiju. Sve je veoma bezbedno, jer se koristi vaša krv. To znači da nećete imati alergijsku reakciju. Krvna plazma se u medicini koristi za brže zarastanje rana, saniranje sportskih povreda i otklanjanje ožiljaka. A, u procesu podmlađivanja ima višestruke efekte.

Kolagenske niti se razmnožavaju, pa koža postaje glatka, elastičnija i zategnutija, dobija ravnomerniju boju, akne nestaju, a ožiljci i bore se smanjuju… Treba, međutim, znati da postoje osobe koje bi trebalo da izbegavaju metod revitalizacije kože sopstvenom plazmom! Tu se misli na one koje imaju određene kožne bolesti, alergije, aktivne infekcije, karcinom, bolesti krvi, teške metaboličke i sistemske bolesti, kao i one koje primaju hemioterapiju.

NAUČI PRP TRETMAN LICA

Prvi Oskar Srbije

POSTANI ESTETIČAR-KOZMETIČAR

preporuke dermatoloških intervencija