Select Page

UKRAŠAVANJE NOKTIJU - sa nastave na kursu za Nadogradnju noktiju sa nail art-om

Ukrašavanje noktiju

Ukrašavanje noktiju je tehnika koja daje noktu atraktivniji izgled. U ovoj tehnici koristimo štras, cirkone, perlice, nitne, akrilne boje, gelove u boji i ostalo. Četkice kojima ukrašavamo nokte su od prirodne ili sintetičke dlake . Obično su vrlo tanke vlasi u pitanju, dugačke ili kratke. Kada su tehnike rada u pitanju, prirodne nokte možemo ojačati gelom, trajnom frenč tehnikom, možemo produžavati nokte, izlivanjem ili nadogradnjom. Svaku tehniku mozemo unaprediti ukrašavanjem i na kraju zaštititi tehniku prozirnim gelom ili UV sjajem. Ukrašavanje noktiju se može raditi na gel tehnikama i na klasičnom laku za nokte. Koristimo akrilne boje ,kao i samu akril tehniku kako bismo izveli 3D aplikacije. Štrasom ,perlama kao i cirkonima ćemo upotpuniti tehniku ,nanosom specijalen četkice predviđene za datu tehniku. Gel za modeliranje igra veoma važnu ulogu u izvedbi stres tačke kako bi nokat bio jači i estetski lepši. Vreme sušenja je 2 min u UV lampi. Tehniku završavamo visokim sjajem, kao i uljem za zanoktice, kako bismo ih hranili, hidrirali i jednom rečju revitalizovali.

 

Ukrašavanje noktiju je postalo popularno u Italiji i Japanu pre 3000 godina. Kako se razvijala industrija i tehnika rada sa UV gelovima tako je došlo do pojave različitih ukrasa koji se apliciraju na noktima. Često ukrašavanje može biti tematsko i shodno prilici. Kada je ukrašavanje noktiju za priliku venčanja u pitanju postoji najčešći šablon po kom se radi. Najelegantija tehnika rada za tu priliku je trajni frenč manikir. Na tako urađenu tehniku veoma atraktivno mogu izgledati sitni biseri, srebrni illi zlatni štras, iscrtavanje ornamenata belom, srebrnom ili zlatnom bojom. Čak i oni koji tokom čitave godine nose jednostavne nokte kada je vreme Nove godine i praznika ukrašavanje noktiju je nezaobilazno. Tada se koriste crvene, zelene i zlatne boje. Tankom četkicom se mogu crtati ukrasi poput onih na novogodišnjoj jelki. Dozvoljene su šljokice, perlice i puno sjaja. Često klijenti već imaju ideju kako žele da im izgledaju nokti. Na majstoru koji radi gel tehniku i nail art je da realizuje njihove želje koliko je to moguće.

Na ovom predavanju na kursu za nadogradnju noktiju sa nail art-om tema su bili nokti za proleće i svaku prilku. Koristili smo neutralnu boju koja je veoma moderna u današnjem vremenu. Za dobijanje ovakve osnove koristili smo kamuflažni gel u neutralnoj boji. Za efekat sjaja mešali smo različite vrste šljokica. Šljokice smo mešali sa providnim gelom i gotovom smesom smo izvlačili frenč,klasičan kao i kosi frenč. Nakon nanosa se u intervalu od 30 sekundi, suši u lampi . Potrebno je da nanesemo modelirajući gel kako bismo nivelisali površinu nokta. Neophodno je sušiti 2 min u lampi i nakon toga oblikujemo nokat i aplikujemo završni sjaj. Ako klijent želi mozemo naneti i cirkone, perle,nitne , flet četkicom na površinu na koju smo namazali malu količinu gela sa kojom će se aplikacija stegnuti u UV lampi u minutaži od 30 sekundi. Akrilnom bojom možemo dekorisati nokat ,iscrtavajući cvetove ili aplikacije po klijentovoj želji, tankom četkicom predvidjenom za nail art. Akrilna boja će se sušiti na sobnoj temperaturi ,nakon koje je dovoljno naneti samo završni sjaj . Akril tehnikom kada je ukrašavanje noktiju u pitanju možemo izvesti 3d aplikacije ,koje ćemo zaštiti visokim sjajem. Zanoktice ne smemo zaboraviti, stoga ćemo ih premazati uljem za zanoktice koje će ih hraniti i revitalizovati. Aplikacije koje nanosimo na nokat a gumene su forme, neophodno je zalepiti ih lepkom za nokte, nakon toga primenjujemo modelirajući gel kako bismo izveli stres tačku. Vreme sušenja je 2 min u UV lampi i nakon oblikovanja i modeliranja nokta turpijom, tehniku ćemo završiti visokim sjajem, takođe koristićemo ulje za zanoktice kao i u prethodnim tehnikama.

POGLEDAJTE KAKO SE RADI OJAČAVANJE NOKTIJU

DSCN5051

VIŠE O KURSU ZA NADOGRADNJU NOKTIJU SA NAIL ART-OM POGLEDAJTE

nokti-sajt