+381607237853 akademija.purity@gmail.com

ČAJEVI ZA UKLANJANJE VIŠKA VODE - prirodno izbacivanje vode iz organizma

Čajevi za uklanjanje viška vode

Uklanjanje viška vode iz organizma može predstavljati dugogodišnji problem. Postoje brojni čajevi kao dobar način kako izbaciti višak vode iz organizma. To su uglavnom isti oni čajevi koji deluju protiv celulita.

Čaj od peršuna kao diuretik. Ovaj čaj je odličan za izbacivanje vode iz organizma. Potrebno je da dve kašike sušenog peršunovog lišća ostavite u šolji ključale vode. Nakon 10 minuta procedite i pijete 3 puta na dan. Možete tome dodati i malo limuna.

Uklanjanje viška vode može se izvesti čajem od maslačka. On ima puno kalijuma koji pomaže da se smanji nivo natrijuma u organizmu. Takođe je bogat i magnezijumom pa se smatra da je odlično rešenje onda kada želite da znate kako izbaciti višak vode iz organizma koji je nastao kao posledica mesečnog ciklusa.

Čaj za izbacvanje vode priprema se lako. Kašiku sušenog korena maslačka sipajte u šolju vrele vode i ostavite da stoji 10 minuta. Procedite i pijete.

Za uklanjanje viška vode preporučuje se da se pijete ovaj čaj tri puta na dan.

Morač, komorač ili divlja mirođija. Ovo je još jedna biljka koja ima diuretička svojstva i koja pomaže da se višak vode izbaci iz tela kroz bubrege. Jedna kašika semena morača stavi se u šolju vrele vode kako bi se napravio čaj. Nakon 10 minuta, procedite i pijete 3 puta dnevno.

Epsom so poznata je još kao i gorka so i može se naći u prodavnicama zdrave hrane. Deluje tako što izvlači višak vode i višak toksina iz tela i opušta. A kako se koristi? Napravite kupku! 2 šolje Epsom soli sipajte kadu napunjenu mlakom vodom. Lezite u vodu barem 15 minuta i tako 3 puta nedeljno. Verujte nam, prijaće vam, jer ne samo da se bori sa zadržavanjem vode već opušta nerve i mišiće. Ne zaboravite, stres je još jedan razlog zbog kojeg vam se ovo možda dešava.Eto ideje kako da ga se rešite.

 

POSTANI WELLNESS I SPA TERAPEUT

osobine suve kože

KLIKNI OVDE

NAUČI SVE O PRAVILNOJ ISHRANI

OVDE