Select Page

TRETMAN ZA UPALNE PROCESE - dezinfekcija, laser, maska

Tretman za upalne procese

Na kursu za profesionalnog kozmetičara II nivo polaznici su radili tretman za upalne procese. Često se higijenski tretman lica ne može izvesti zbog upalnih procesa koji se trenutno dešavaju na licu. Takvu koža prvo treba smiriti a nakon nedelju dana je moguće uraditi higijenski tretman lica tj komedoekspresiju.

Pre samog početka tretmana za upalne procese popunili smo karton klijenta u odnosu na indikacije i kontraindikacije. S’obzirom da klijent nije imao nikakvih kontraindikacija, započeli smo tretman. Ustanovili smo da je koža suva, ali da ima upalnih procesa u regijama obraza i brade i doneli smo odluku da je najbolje uraditi tretman umirenja tih upalnih procesa.

Tretman smo započeli sa preparatom Purity cleasing gel koji je očistio pore i zatim smo naneli NMF enzimski piling. Lice smo dezinfikovali aparatom darsonval koji je već vidljivo umanjio proces upale i pospešio metabolizam kože kako se dalja upala ne bi širila i manifestovala na licu. Nakon darsonvala primenili smo biostimulativni laser. Terapija biostimulativnim laserom je bezbedna. Biostimulativni laser je idealan za bore, strije, ožiljci, herpes zoster i simpleks, afte, opekotine, atopijski dermatitis, dermatitis. Nakon lasera smo dodatno dezinfikovali kožu i umirili umirujućim tonikom, nakon tonika naneli smo Purity oil control masku koja je od zelene gline i koja dodatno umiruje lice, umirujući serum koji hidrira i kremu sa zaštitnim UV faktorom.

Ovakav tretman se preporučuje problematičnom tipu kože, savetuje se maksimalno 10 tretmana jednom nedeljno, kako bi efekat tretmana bio zadovoljavajuć i kako bi se rešio problem upale na klijentovom licu. Kontraindikacije za ovakav tretman su epilepsija, obolenje štitne žlezde, trudnice, maligni tumor, pacemaker.

POSTANI ESTETIČAR KOZMETIČAR

pigmenti za trajnu šminku

POGLEDAJ VIŠE O KURSU ZA KOZMETIČARA II NIVO

plazma pen