+381607237853 akademija.purity@gmail.com

TRETMAN VOĆNIM KISELINAMA KOD KUĆE?!

Tretman voćnim kiselinama kod kuće?

Period jeseni je idealan za tretman voćnim kiselinama koji je posebno popularan u kozmetičkoj industriji. Voćne kiseline su stekle popularnost zahvaljujući brojnim pozitivnim uticajima na strukturu kože. One vraćaju elastičnost, zaglađuju bore, eliminišu hiperpigmentacije, regulišu lučenje sebuma i sprečavaju nastanak bubuljica.

Voćne kiseline vrše funkciju temeljnog pilinga kože, kojim se odstranjuju slojevi mrtvih ćelija i toksina, a koži se omogućava da diše, pri čemu je povećana regenerativna sposobnost epiderma. Tretmani voćnim kiselinama obično se sprovode u serijama, pri čemu se na tretmane u kozmetički  salon odlazi dva do tri puta nedeljno.

I pored dokazane efikasnosti u poboljšanju zdravlja i lepote kože, zbog učestalosti sprovođenja tretmana i relativno visokih cena, voćne kiseline nisu dostupne velikom broju klijenata.

Danas na tržištu postoji dosta kozmetičkih i medicinskih proizvoda koji kao aktivnu supstancu sadrže kombinaciju voćnih kiselina u različitim koncentracijama ali njihova efikasnost je znatno manja u odnosu na salonske tretmane.

Samostalna upotreba profesionalnih preparata sa visokim koncentracijama voćnih kiselina kod kuće se ne preporučuje. Ukoliko nikada ranije niste koristili voćne kiseline u procesu nege i obnove kože, savetuje se odlazak kod profesionalaca. Ako se ipak odlučite da uradite tretman voćnim kiselinama kod kuće, tretman započnite temeljnim čišćenjem kože, koristeći mleko za čišćenje kože sa AHA kiselinama.

Mleko za čišćenje kože namenjeno je pripremi kože za tretmane sa voćnim kiselinama, specijalno kreirano za temeljno otklanjanje nečistoća sa površine kože. Posle upotrebe mleka za čišćenje, tretiranu površinu kože treba temeljno očistiti tupferima, natopljenim tonikom sa AHA kiselinama. Sačekati 3-5 minuta da koža upije tonik, pa nakon toga naneti gel serum sa voćnim koncentracijama.

Svaka kozmetička kuća ima svoj gel-serum sa različitim procentima voćnih kiselina. Za kućnu upotrebu, procenat bi trebao biti od 20 do 40 %. Kada se nanese gel-serum sa kiselinama, treba ga ostaviti da deluje na koži 3-5 minuta, a zatim se uklanja vodom. Posle toga, na kožu se stavlja neutralizator, koji sami možete napraviti tako što ćete pomešati destilovanu vodu i soda bikarbonu. Nakon nanošenja neutralizatora, na lice se obavezno stavlja krema sa zaštitnim faktorom.

Da sumiramo, iako je tretman voćnim kiselinama najbolje ostaviti profesionalcima, za one čija je koža već naviknuta na ovaj tretman ovo mogu biti neke korisne smernice.

TROGODIŠNJE STUDIJE ZA ESTETIČARE - KOZMETIČARE

Šta je biološki tretman lica

VIDI OVDE

TRETMANI SA VOĆNIM KISELINAMA

Šta je biološki tretman lica

VIDI OVDE