+381607237853 akademija.purity@gmail.com

ŠTA JE BIOLOŠKI TRETMAN LICA?

Šta je biološki tretman lica?

U kozmetičkim salonima sprovode se različiti tretmani i možda se pitate šta je biološki tretman lica? Biološki tretmani baziraju se na primeni preparata koji imaju visoku koncentraciju voćnih kiselina i hijalurona. Biološki tretman lica podrazumeva, pre svega, piling lica, prilikom čega se uklanjaju mrtve ćelije kože. Potom se na lice nanosi preparat koji revitalizuje i pospešuje strukturu kože. Ovaj tretman podrazumeva čišćenje, hranjenje i hidriranje kože.

Postupak rada pri izvođenju tretmana:

  • čišćenje lica blagim mlekom i tonikom;
  • piling, da bismo uklonili odumrle ćelije;
  • masaža lica;
  • ultrazvučno unošenje odgovarajućeg seruma kako bi preparat dospeo u dublje slojeve kože;
  • nanošenje maske sa prirodnim sastojcima;
  • nanošenje hranljive kreme.

Dobrobiti biološkog tretmana lica

Biološki tretman lica kao rezultat daje hidrataciju, regeneraciju i lifting umorne kože. Pomoću vitaminskih preparata koji se nanose, poboljšava se struktura kože, kontroliše se lučenje sebuma (kod kože sa aknama i bubuljicama), umanjuju se bore, ubrzava se metabolizam ćelija itd. Ovaj tretman odlično deluje i na smanjivanje pigmentacija i fleka na koži.

Kome se preporučuje biološki tretman lica?

Tretman je namenjen svim tipovima kože, a posebno zreloj, umornoj i suvoj koži, kao i koži oštećenoj suncem. Ova vrsta tretmana je namenjena svim osobama koje žele da svojoj koži pruže sjajnu negu, povrate svežinu i jedrinu lica.

Ono što najviše uništava kožu jeste izlaganje suncu. To se ne odnosi samo na sunčanje u nameri da dostignemo savršen bronzani ten, već i na sve ono vreme koje smo proveli (na ulici recimo) bez adekvatne zaštite od sunca.

Sunce nije jedini neprijatelj kože i njenog mladalačkog izgleda i svežine. Razni spoljašnji uticaji ostavljaju trag na koži – od zagađenog vazduha pa do raznih hemikalija koje stavljamo na lice i ne znajući da mu zapravo nanosimo štetu.

A onda, da bi lice izgledalo sveže, jedro i zdravo neophodni su određeni vitamini i minerali za kožu. Lošom ishranom i pušenjem, lišavate kožu ovih vitamina i ona postaje beživotna, bez sjaja, sivkasta, opuštena. Rezultat svih tih uticaja je starenje kože i vaše lice prosto vapi za osveženjem i dodatnom negom.

A to osveženje vam može pružiti biološki tretman lica.

TROGODIŠNJE STUDIJE ZA ESTETIČARE-KOZMETIČARE!

biološki tretman lica

VIDI OVDE

PURITY NANOTEHNOLOŠKI PROIZVODI ZA OŠTEĆENU KOŽU

Šta je biološki tretman lica

VIDI OVDE