Select Page

ŠTA JE TRETMAN PORE FLLERS? - inovativni tretman za kožu u zrelom dobu

Šta je tretman Pore Fillers?

Tretman Pore Fillers je najinovativniji tretman umanjenja bora, strija i ožilojaka na koži. To je trostruka antiaging metoda u kojoj se koriste mezopen, plazma pen i microneedling pen. Ovim tretmanom postižemo vidljiv efekat umanjenja nedostataka, nakon samo jednog tretmana.

Mezopen aparat je mezoterapija koju smeju da primenjuju obučeni kozmetičari. Komforna je za klijenta i mezopen aparat pravi mikroubode na koži. Plazma pen je aparat koji koristi direktno plazma tehnologiju. Plazma je u ovom slučaju četvrto agregatno stanje , a plazma nastaje kada se jedna dioda koja je pričvršćena za pen nađe u neposrednoj blizini druge diode koja je koža. Tada dolazi do pražnjenja energije i ispuštanja plazme , stvara se plazma oblak i oslobađa se ozon. Ovim aparatom pravimo mikroopekotine na koži. Microneedling pen je manuelni kozmetićki instrument na koji se pričvršćuje nastavak od 5 igala. Princip je stvaranje mikrokanala na površini kože, čime se stimulišu fibroblasti kolagena koji popravljaju ovršinske nesavršenosti, kao što su fine linije, bore, površinski ožiljci i fleke. Krajni cilj je poboljšanje stanja kože, dobijanje tonusa i rešavanje ožiljaka pomoću prirodnog načina podsticanja regeneracije kože.

Na početku tretmana uklanjamo sve nečistoće sa kože Purity preparatima, zatim vršimo dezinfekciju regije koju radimo, zatim stavljamo anestetik kremu i nakon toga pristupamo radu sa aparatima i instrumentom. Prvi aparat koji koristimo je mezopen, njime delujemo o površini bore mikroubodima gde podstičemo regenerisanje kože, sledeća faza je microneedling pen kojim najpreciznije tretiramo kanal bore, a poslednja faza je plazma pen, najinvazivniji aparat kojim tretiramo tkivo oko bore, stvarajući mikroopekotine i stimulišući vezivno tkivo na stvaranje elastina. Tretman završavamo nanošenjem gela za umirenje .

Prvih 24h nakon tretmana, koža se ne sme kvasiti nego se samo maže gentamicin i gegel za umirenje. Nakon tih 24h se koža umija vodom i sapunom neutralne PH vrednosti. Takvo održavanje se preporučuje narednih 7-10 dana.

POSTANI ESTETIČAR KOZMETIČAR

tretman za upalne procese

POGLEDAJTE VIŠE O TRETMANU ZA UPALNE PROCESE

tretman za upalne procese