+381607237853 akademija.purity@gmail.com

TRANSFORMACIJA ŠMINKOM - ispit na prvoj godini smera MAKEUP ARTIST

Transformacija šminkom

Transformacija šminkom.Prikazali smo vam atmosferu i rad studenata na ispitu iz predmeta Tehnike šminkanja lica. Ovaj predmet se uči na prvoj godini prvog semestra na smeru MAKEUP ARTIST. Zadata tema na ispitu bila je glamurozna transformacija šminkom. Ovde se jasno vidi moć šminke ali i umerenost. Kada je šminka u pitanju vrlo lako se može preći granica između pokrivanja nedostataka i preterivanja u količini šminke. Postoji velika razlika između večernje i dnevne šminke. Večernja šminka zahteva intenzivniju šminku i istaknute crte lica. Ona se najčešće nosi na glamuroznim mestima gde svetlo nije previše jako. Dnevna šminka treba biti umerena i svedena na minimum. Sunčeva svetlost drugačije osvetljava lice i ističe mnoge nedostatke u šminkanju. Unutrašnje svetlo na kom se šminkamo može zavarati da smo dobili besprekoran ten i lepu šminku. Međutim, na sunčevoj ili dnevnoj svetlosti mogu se prikazati znaci predebelog sloja šminke i lošeg nanošenja. Besprekoran izgled sa laganom šminkom možete veoma lako postići. Ključna stvar su lagani i prozirni slojevi. Koristite podlogu minimalne moći pokrivanja a za sitne nedostatke koristite korektor. Tako ćete dobiti ujednačen i prirodan ten. Koristite rumenila roze nijanse za svežinu i obavezan higlighter koji će postići efekat rose na vašem licu. Glamur ne znači napadna šminka već korišćenje boja koje asociraju na noć – bordo, crvena, teget, crna i siva.

Više o smeru MAKEUP ARTIST pogledajte OVDE

Karmin (ili ruž za usne) je kozmetički proizvod koji se nanosi na usne. Kao i većinu šminke, koriste ga obično žene. Dekorativna kozmetika, tj. šminka, prvenstveno služi da istakne najlepše i prikrije ili ublaži nedostatke na licu. Na tržištu danas imamo mnogo proizvođača šminke.

Karmin ili ruž dolazi od francuske riječi rouge, što znači crveno. Do druge polovne XX veka karmin je bio isključivo u nijansama crvene. Poznato je da su žene u drevnoj Civilizaciji Doline Inda koristile svojevrsni ruž za usne dobiven od usitnjenog poludragog kamenja, a stare Egipćanke su ga vadile iz posebne vrste algi i mešale boju s jodom i bromom. Kleopatra je svoj karmin pravila od drobljenih mravi i buba, koji su bogati prirodnim crvenilom, a za sjaj je dodavala blještavu tvar iz ribljih ljuski.

Transformacija šminkom na Akademiji Purity