Select Page

TRANSFORMACIJA PRIRODNOG NOKTA - gel lak tehnika

Transformacija prirodnog nokta

Transformacija prirodnog nokta se može izvesti na nekoliko načina u zavisnosti od želje klijenta. Za to postoji trajni, polutrajni i kratkotrajni način. Prvi, trajni način je ojačavanje nokta gel tehnikom. Tako ojačan nokat može trajati i do 5 nedelja nakon čega se radi korekcija. Polutrajni način je gel lak tehnika tretiranja nokta koja je slična klasičnom lakiranju sa malom promenom. Treći, kratkotrajan način je manikir i lakiranje noktiju lakom za nokte koji na noktima može besprekorno stajati oko nedelju dana. Transformacija prirodnog nokta je uvek dobrodošla i donosi veliko osveženje noktima i samom izgledu šake. 

Transformacija prirodnog nokta u ovom slučaju je dobijena gel lakom. Gel lakovi postaju sve traženiji, i sve je više onih žena koje su koristile nadogradnju noktiju ili izlivanje, a sad se odlučuje za gel lak. On pored estetskog izgleda daje noktima i čvrstinu. Upotreba gela laka je relativno jednostavna. Nanosi se jednostavnim pokretima četkice, na pravilno pripremljenu nokatnu ploču. Priprema nokatne pločice podrazumeva potiskivanje zanoktica, blago turpijanje i na kraju detaljno otprašivanje. Najpre je potrebno odmašćivanje nokatne ploče, a ukoliko je nokatna ploča previše masna koristi se prajmer sa kiselinom, koji će savršeno pripremiti i odmastiti nokatnu ploču.

Nanosi se tanak sloj baze za gel lak (Base Coat) na nokatnu ploču što bliže korenu nokta, ali da ipak ne dodiruje kožu. Suši se u UV lampi 2 minuta ili u LED lampi 30 sekundi. Nanosi se u tankom sloju prvi sloj lak gela, sa laganim pokretima četkice. Suši se u UV lampi 2 minuta ili u LED lampi 30 sekundi. Za savršeno prekrivanje ponoviti nanošenje lak gela u tankom sloju, takođe laganim pokretima četkice, identično kao prvi sloj pa potom i to polimerizujte. Nakon sušenja nanosi se završni sloj gel laka (Top Coat) i to takođe polimerizujte u UV lampi ili u LED lampi. Rezultat je transformacija prirodnog nokta sa zadržavanjem prirodnog izgleda. 

POGLEDAJTE VIŠE O PRIMENJENOJ KOZMETOLOGIJI

DSCN7090

POGLEDAJTE VIŠE O RADIONICI NADOGRADNJE OBRVA

radionica nadogradnje obrva

POGLEDAJTE VIŠE O PRIRODNOM KOLAGENU